• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Министър Московски инспектира изграждането на метрото до Летище София

Министър Московски инспектира изграждането на метрото до Летище София

/КРОСС/ Строителството на столичното метро в участъка до Летище София инспектираха днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на „Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев и направиха тестово пътуване от летището до Цариградско шосе, съобщава пресценнтърът на МТИТС.

„Като управляващ орган министерството продължава да подкрепя, бих казал най-успешния проект - столичното метро. Радвам се, че и Летище София става един своеобразен мултимодален транспортен център с довеждащ автомобилен и метро транспорт", каза Ивайло Московски. „Дано икономиката на държавата да тръгне в правилната посока с по-голям растеж, за да напълним със съдържание инфраструктурата, която изграждаме", допълни министърът.

„Статистиката за метрото е безспорна и от гледна точка на обществен интерес това е един от най-важните проекти. Над 350 хиляди души ежедневно използват столичното метро", посочи той.

По време на днешната инспекцията стана ясно, че метрото до летището е готово на 99% и ще бъде пуснато в началото на април. Разклонението до Бизнес парка е на 96% и ще заработи най-късно в началото на май.

Проектът за разширение на метрото в София - Етап III се финансира със средства от Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. и е разделен на два участъка: Лот 1 Цариградско шосе - Летище София и Лот 2 ж.к. Младост 1 - Бизнес парк в Младост 4. Той е на обща стойност 407 млн. лв., като 215 млн. лв. от тях са по линия на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 година. В обхвата на проекта са включени изграждането на 7,6 км метро линии и седем нови метро станции.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.