• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Държавата дава 8 млн. лв. за довършване на метрото в София

Държавата дава 8 млн. лв. за довършване на метрото в София

/КРОСС/ Държавата дава рамо на строежа на метрото. Министерският съвет ще отпусне 8 млн. лв. за завършване на последната метростанция по втората линия на софийската подземна железница. Предложението за финансовата инжекция от държавата към Столичната община е качено за обществено обсъждане, което приключва на 11 септември. Очаква се още на първото заседание на кабинета след изтичането на срока за коментари по предложението, да бъде гласувано отпускането на допълнителните средства. Това трябва да се случи на 13 септември, пише "Стандарт".

С парите, които ще бъдат дадени от държавата на общината, ще бъде завършена линията и ще се отвори метростанция "Хладилника". Това става ясно от обясненията на общината към държавата, с които се искат допълнителните пари за метрото. В тях обаче се обяснява, че средствата, които не достигат, са 15 млн. лв.

Кметът Йорданка Фандъкова обаче уточнява, че общината ще допълва със собствени средства недостига, като вече е платила 4,2 млн. лв. Става ясно още, че строежът на новата метростанция и отсечката до нея вече е започнал през август. Срокът за завършването им е 22 месеца, тоест юни 2016 г. След приключването на отсечката от 1300 метра, която остава да бъде изградена и отварянето на метростанция "Хладилника", се очаква броят на пътниците в столичното метро да се увеличи с 30 000 души дневно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А кога ще започне да мисли за Българию!?

02.09.2014 06:21:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.