• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Софийският международен литературен фестивал продължава

Софийският международен литературен фестивал продължава

/КРОСС/ Софийският международен литературен фестивал продължава с "Дебюти", „Странни случки с преводни книги" и "Вкусна география" за децата. 

Третото издание на Софийския международен литературен фестивал продължава до 13 декември 2015 г. В програмата на събитието ще бъдат представени много интересни и стойностни заглавия от Испания и Португалия, ще се проведат дискусии и срещи с известни писатели от региона, ще се прожектират филмови адаптации на популярни книги, ще се проведат работилници и занимания за най-малките читатели. Събитието ще бъде съпроводено от прочит на отличените творби и музика от Иберийския полуостров.

Основната програма на фестивала започва на 8 декември. Събитията ще се провеждат в Мраморното фоайе на НДК по време на Софийския международен панаир на книгата. Посетителите ще имат възможност да присъстват на срещите с автори като Хосе Карлос Сомоса, Жозе Родригеш Душ Сантуш, Лоренсо Силва, Клара Санчес, Маркос Торенте и др.

Специално за фестивала българските издатели са подготвили най-новите, популярни и значими заглавия от Пиренеите, за да зарадват своите читателите. Българската премиера на последния роман на Жозе Родригеш Душ Сантуш - „Ключът на Соломон" (изд. „Хермес"), съвпада с гостуването му у нас. Книгата отново провокира сериозен размисъл върху теми като живота след смъртта, тайните на човешкия ум и съзнание, на материята и съществуването. ​Изд. „Унискорп" подготвя последната книга от поредицата „Войната на вещиците" от Майте Каранса - „Проклятието на Оди". Изд. „Изида" ще привлече вниманието на читателите с „Кървавият меридиан" от Лоренсо Силва.

Ето програмата за тази седмица:

1 декември, вторник
19:00 - 21:00, Литературен клуб „Перото" - Дебюти. С участието на: Бистра Величкова, Валери Валериев, Велина Минкова, Владимир Полеганов, ghostdog, Йордан Радичков, Йордан Славейков, Калоян Праматаров, Крис Енчев, Никола Петров. Музика: Мила Роберт.

2 декември, сряда
18:30 - 20:30, Литературен клуб „Перото" - „Странни случки с преводни книги. Съвременната българска литература в превод на испански". Дискусия с участието на съвременни български писатели, преводачи от и на испански език и популяризатори на превода върху присъствията и отсъствията на българската литература в Испания. Съорганизатор: Къща за литература и превод - София, фондация "Следваща страница".

3 декември, четвъртък
19:00 - 21:30, ДНК- пространство за съвременен танц и пърформанс - Поезия и музика. С участието на: Александър Байтошев, Белослава Димитрова, Бояна Петкова, Екатерина Григорова, Иван Христов, Иглика Дионисиева, Мирослав Христов, Николай Бойков, Пейчо Кънев. Музика: Koka Mass Jazz.

6 декември, неделя
​15:00 - 17:00, ИКЕА , Детска работилница "Вкусна география" с Аля Маркова и Зорница Христова.
Съвместно с ИКЕА - България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.