• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Москва обръща гръб на Microsoft и заменя всички продукти с родно производство

Москва обръща гръб на Microsoft и заменя всички продукти с родно производство

/КРОСС/ Цял доста голям град може да се изплъзне на Microsoft и при това съвсем буквално, след като руската столица Москва обяви, че ще замени продуктите на американската компания с местен софтуер. Това става скоро след като президентът Владимир Путин прикани руската администрация да скъса със зависимостта си от чуждестранните технологии.

Това се случва заради опасения около сигурността, след като американски компании прекратиха платените си услуги в Крим след анексирането на полуострова от Русия през 2014 г.

По данни на руските власти, държавните предприятия харчат по около 295 милиона долара годишно за чужд софтуер, който идва предимно от западни компании като Microsoft, SAP, Oracle и др.

От 2014 г. Русия изисква личните данни на потребителите да се съхраняват само на сървъри, които се намират на територията на страната. По-рано тази година пък бе въведено изискване към интернет доставчиците да предвидят начин за достъп до криптираните съобщения на клиентите си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Пейтриот

Ами Симеон Слепаков е сам като говно и мирише на такова, такива като него само пречат на държавите си, за Симеон цимент леген и Тихия океан

02.10.2016 15:27:10

Анонимен

Руснаците ще се справят, те това го могат и са го доказвали в историята си.

29.09.2016 22:52:06

Мао

Чудно ще стане , лаптоп разработван двайсет години с тегло 12кг. , абе както казва Симеон Слепаков - купи говно и подкрепи Русия . Явно са си самодостатъчни , но като е така защо ли трябва да разбунят целия свят .

29.09.2016 16:17:15

Sin

Най-добре е съвсем без Интернет - тогава зависимостта от западните технологии ще е нула. Скоро руснаците сами( с помощта на властта, разумява се ) ще стигнат до този извод, това е ясно като бял ден.

29.09.2016 14:53:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.