• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Фандъкова: Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа

Фандъкова: Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа

/КРОСС/ Столична община е първата с общинска полиция. За мен това е сериозният подход общината да решава свои задачи. Координацията с органите на МВР е основна.

Иска ми се общинска полиция да има по-големи правомощия. В момента сключваме договори за охрана на определени обекти. По този въпрос трябва да се действа внимателно. Това каза пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

"От първия ден, в който приключи снеготопенето екипите бяха на улиците и за почистване на улиците и на междублоковите пространства. От първия ден започнахме ремонти, над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа. Над 40 са обектите за миене и ремонти.

Тази зима беше интересна - лека, но динамично се сменяше времето. Още през януари имаше темпеаратури от до 15 градуса, имаше сериозни амплитуди. Това е сериозно изпитание за пътната настилка.

За първа година бюджета за основни улици и булеварди се равнява на този за вътрешноквартални улици. Ще разчитаме на районните кметове, те трябва да подадат своите обекти и да контролират фирмите които ще работят. Бюджетът който сме отделили е сериозен и трябва да се внимава", каза Фандъкова.

"Тъй като зимата беше лека, в момента се изчислява колко пари са се спестили от снегопочистване. Тази година сме заложили повече пари за миене на улиците. Ако можем да отделим средства от зимното почистване отново ще идат за миене. Със сигурност ще се почувства от гражданите. Вече бяха мити основни булеварди. Сега остава да се влезе в кварталите", добави тя.

"Най-напред ще се ремонтира ул. "Граф Игнатиев". Там ще се подмени канализацията и водопровода, които са много стари. Със сигурност трябва да се конструира подземната инфраструктура, за да има повече живот на настилките. Предстои изборът на изпълнител. Ще бъдат реконструирани и площадите "Славейков" и "Гарибалди".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.