• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Завършиха изпитанията на новия руски МиГ-35

Завършиха изпитанията на новия руски МиГ-35

/КРОСС/ Завършиха заводските изпитания на новия многоцелеви изтребител на Русия МиГ-35, произведен по поръчка на руското министерство на отбраната. Летателните изпитания на машината започнаха на 26 януари 2017 година. Очаква се през 2019 г. такива изтребители вече да защитават руското небе. Според военните експерти при въздушен бой машината ще е конкурент на американския реактивен стелт изтребител F-35.

Руският МиГ-35 фактически представлява коренна модернизация на изтребителя МиГ-29. Президентът на Русия Владимир Путин даде добра оценка на новия боен самолет и подчерта, че той има сериозен потенциал за експорт.

Изпитанията на новия изтребител МиГ-35 са проведени през 2017 година с участието на пилоти -изпитатели от руското министерство на отбраната. Според генералния директор на Руската самолетостроителна корпорация „МиГ" Иля Тарасенко по отношение на бойните си възможности, обема и ефективността на задачите, които ще изпълнява и съотношението цена -качество, изтребителят е съвършена бойна машина за действия в условията на въоръжен конфликт с висока интензивност.

Руският президент Владимир Путин даде добра оценка на новия изтребител:

„Многофункционалният изтребител МиГ-35 притежава високи летателни и технически характеристики, отговарящи на най -съвременното въоръжение . Той е способен да прихваща от 10 до 30 цели по земя и море. Това е действително интересна и уникална машина, от поколение 4 ++, доближава се до пето поколение".

Освен че ще бъдат значително подсилени руската армия и въздушно-космическите сили на Русия, многофункционалният боен самолет МиГ-35 има и сериозен експортен потенциал, категоричен е руският президент:

„Този самолет има и добър експортесн потенциал, имайки предвид, че в повече от 30 страни активно се експлоатира другият ни изтребител МиГ-29. В тези страни е създадена добра инфраструктура за използването на тези изтребители, има и подготвени кадри. Но разбира се, промишлеността и всичко свързано с експлоатацията на тези машини трябва да е готово, за да бъде предложено на нашите потенциални партньори. Всичко, което е необходимо за поддръжката и обслужването на тази техника".

Според президента на Обединената авиостроителна корпорация Юрий Слюсар контрактът за доставка на изтребители МиГ-35 на въздушно-космическите сили на Руската федерация може да бъде подписан още през тази година:

„Изтребителят е проектиран специално за бойни действия в условия на въоръжени конфликти с повишена интензивност и висока плътност на противовъздушната отбрана. Високите показатели, които самолетът има, са постигнати благодарение на новия комплекс бордово оборудване, оптико-локационната станция, а също така, в пъти намалената радиолокационна следа. По същество МиГ-35 може да използва целия спектър от съществуващи и перспективни оръжия, включително и лазерно. Всички системи на самолета МиГ-35 са руска разработка и производство".

В хода на изпитанията на МиГ-35 са проверени бордовото радиоелектронно оборудване, прицелно-навигационният комплекс, радиолокационната станция, двигателите и другите системи на самолета.

„При изпълнението на изпитателните полети набелязаните цели и резултати бяха напълно постигнати. Всички бордови системи, комплексната система за управление на самолета работят безупречно. Качествената оценка на екипажа е положителна", заяви летец -изпитателят Михаил Беляев.

Изтребителят МиГ-35 позволява да се използва целият спектър от съществуващото и перспективното руско и чуждо въоръжение, включително и предназначеното за тежки изтребители, смята още директорът на РСК МиГ Иля Тарасенко.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

абе напъналият се .Абе много се напъваш и си родил цял курник с кокошки на село.Стой си там за цял живот.А руснаците не ги мисли -те правят това което си поискат, където си поискат и кокто си поискат пред погледа на банавовите колоси от т.н.запад които вечме от 20г. са посноянно партер.

20.02.2018 12:52:39

Анонимен

Т.е.от преди 10часа

20.02.2018 08:16:37

Анонимен

Анонимен глупак от преди 10 минути.

20.02.2018 08:14:53

Анонимен

Поредна модернизация на Жигули , напънали се и след 30 г. станала Лада 1500 .... а в същноста си е пак Жигули ...

19.02.2018 21:47:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.