• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Рязък скок на доброволно напусналите Германия мигранти през 2016-а

Рязък скок на доброволно напусналите Германия мигранти през 2016-а

/КРОСС/ Около 55 хил. мигранти, които не са отговаряли на условията или им е било отказано убежище, са напуснали доброволно Германия между януари и ноември 2016 г., съобщава "Ройтерс". За сравнение, през 2015 г. общият брой на доброволно напусналите мигранти е бил малко повече от 20 хил. души.

Германия затегна позицията си относно имиграцията през последните месеци, което беше продиктувано от опасения за сигурността и интеграцията, след като прие повече от 1,1 млн. мигранти от Близкия изток, Африка и др. места.

През миналата седмица тунизиец, на когото Германия отказа убежище и който се врече във вярност на терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"), изби 12 души, след като заби камион в коледен базар в Берлин, което подхрани нарастващи критики към имиграционната политика на канцлера Ангела Меркел.

Вестник "Зюддойче цайтунг" цитиран правителствени данни, показващи броя на мигрантите, които са се завърнали по родните си места през първите 11 месеца на годината. Повечето са се завърнали в Албания, Сърбия, Ирак, Косово, Афганистан и Иран. Онези, които напускат, получават еднократна помощ в размер на до 3 хил. евро.

Служителите от германските служби за сигурност преди са заявили за "Ройтерс", че броят на депортираните след като молбите им за убежище са били отхвърлени, е нараснал е нараснал до почти 23 800 души от януари до ноември, което е ръст спрямо 20 900 мигранти през цялата 2015 г.

Налице е също така увеличаване на броя на бежанците, върнати на границите. Полицията е върнала обратно 19 720 бежанци и мигранти през първите 11 месеца на тази година, в сравнение с 8 913 през цялата 2015 г. Повечето са били от Афганистан, Сирия, Ирак и Нигерия. Те са били регистрирани в други страни от ЕС.

Докато обществената подкрепа за нейната политика в полза на бежанците намалява преди парламентарните избори през септември догодина, Меркел заяви, че било жизнено важно да бъдат съсредоточени ресурси към онези, които бягат от война и да запази обществената подкрепа чрез депортиране на чужденци в страните, където те няма да бъдат преследвани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.