• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Антонио Таяни: Нова вълна мигранти заради климатичните проблеми

Антонио Таяни: Нова вълна мигранти заради климатичните проблеми

/КРОСС/ Очаква се нова вълна мигранти, този път заради климатичните проблеми и заради увеличаващия се глад в Африка. Прогнозата направи председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той призова за финансови санкции към държавите, които не участват в солидарното разпределение на търсещите убежище в Европа, предава bTV.

Всички европейски институции и страни трябва да изиграят своята роля, за да се намери решение на проблемите - категоричен беше Таяни.

„Някои държави, например Афганистан, се смятат за рискови, а други за не толкова рискови. Въпреки че се стремим към обща система и еднакви правила и стандарти, на някои места на базата на това дават или отказват убежище", каза Антонио Таяни.

В края на месеца европейският парламент организира конференция на високо равнище, на която ще присъстват и лидери на африкански страни, за да бъдат обсъдени вариантите за решение на задаващата се нова криза. В същото време на много места на Стария континент се увеличава негативното отношение към бежанците.

Андраш Ковач е директор на унгарската неправителствена организация "Менедек", която работи с мигранти. Той и колегите му многократно са получавали заплахи заради дейността си.

„Истината е, че има увеличение на враждебността и ние виждаме това всеки ден. Хората, с които работим ни разказват истории за обиди и грубости. В същото време обаче има и местни общности, които са много позитивни и отворени към бежанците", каза Андраш Ковач.

В Унгария закрила получават годишно по-малко от 500 бежанци.

Ако бъдат приети промени в регламента за разпределение на мигранти, страната ще трябва да увеличи драстично броя им или може да се стигне до финансови санкции по новите правила.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Господин Таяни слезте на Земята! Проблема трябва да се решава в Африка, а не в Европа.

08.06.2017 13:31:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.