• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ООН: Българската политика за мигрантите е "смущаваща"

ООН: Българската политика за мигрантите е "смущаваща"

/КРОСС/ Българската "смущаваща" политика за мигрантите, включваща автоматични задържания, може би нарушава международното право, предупреди комисар на ООН.
Смущаващата политика на България спрямо мигрантите и бежанците може да е в нарушение на международните закони, заяви днес върховният комисар по правата на човека към ООН Зейд Раад ал Хюсейн, цитиран от БНР.

Според него проблематични са не само арестите на мигрантите, които се опитват да влязат в страната, но и задържането на тези, които се опитват да напуснат България.

Тази практика противоречи на основните закони за свобода на придвижване и, по думите на върховния комисар на ООН по правата на човека, поставя мигрантите в "обидна ситуация тип Параграф 22".

Ал Хюсейн разкритикува и ксенофобската реторика, използвана по адрес на мигрантите у нас, и подчерта, че самият премиер Бойко Борисов е изразил подкрепа в медиите за местни жители, които "ловят" мигранти.

Комисарят направи коментарите си след като службата му извърши втора проверка на страната ни. ООН отбелязва, че има и подобрения като по-бързата обработка на молбите за убежище.

В коментарите си върховният комисар на ООН за правата на човека призна, че България е на фронтовата линия на най-лошата мигрантска криза след края на Втората световна война.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Смущаващ е мозъкът на другаря хюсейн,къде беше оон-то,когато не се спазваше хартата за свободно предвижване/приета 1948 год/на хората по времето на комунизма в БЪЛГАРИЯ??????????Даже открити листчета ни трябваха да стигнем до Петрич град в БЪЛГАРИЯ???

16.08.2016 08:15:58

Анонимен

Я да видим кой го казва - ал Хюсейн. И той сигурно е на хранилката на Сорос, след като плещи подобни глупости. Навярно хабер си няма, че всеки, които пресече границата на която и да е държава не там, където е разрешено е престъпник и следва да бъде съден за това и ако закона разрешава, да бъде лишен и от свобода за това престъпление. Затова са държавните граници. Егати ООН-ето, след като там са наслагали подобни индивиди. КОМИСАР ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. ОТВРАТ.

12.08.2016 12:02:56

Българина

Въпросния чаршаф да си и е майката циганска, що не плюе по унгария?!?! Щот знае че там няма кой да му обърне внимание и там няма предатели. В тъпата германия дори ще забранят двойното гражданство и бурките, тоя да внимава че.... Все още от има българи хайдути

11.08.2016 22:55:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.