• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Корнелия Нинова: Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за миграцията?

Корнелия Нинова: Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за миграцията?

/КРОСС/ Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за миграцията?

„Питаме премиера Борисов- каква е позицията на България за миграцията.  Европа се раздира от противоречия по въпроса. Германското правителство е изправено пред политическа криза. Германия, Италия и Австрия обявяват обща ос срещу нелегалната миграция, също и Вишеградската четворка, с нейните предложения и решения. САЩ посочиха миграцията като най-големия проблем пред Европа.”

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. Тя настоява Бойко Борисов, преди да замине на заседание на правителствените ръководители на ЕС на 28-29-ти юни, да се яви в българския парламент и да информира българското общество- с каква позиция отива по тези въпроси.

„Вътрешният министър на Германия, а и не само той, настоява бежанците да се връщат в държавите, в които мигрантите за първи път са пресекли границата на ЕС. Българското правителство съгласно ли е с тази позиция? Ако не е – какво ще предложи?”, попита председателят на БСП. Тя заяви, че бежанците, преминали за първи път през България, преди да стигнат Европа, са 44282 души по официални данни на Държавната агенция за бежанците. „Ако се приеме предложението на германския вътрешен министър, тези хора ще трябва да се върнат в България”, обясни тя.

Корнелия Нинова припомни, че през 2017 г. Германия, Франция и Австрия вече са поискали да ни върнат такива хора – общо 7842 души, пак по данни на същата агенция. „България е приела обратно 3249-ма. Макар и бавно, този процес си върви. Защо правителството мълчи?”, попита Нинова. Тя сподели и позицията на БСП по тази тема. „Връщане на бежанците в държавата, от която са дошли, а не връщането им в България”, подчерта председателят на БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.