• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Зам.-министър Гунев: Мигрантската криза изисква всеобхватен географски и тематичен подход

Зам.-министър Гунев: Мигрантската криза изисква всеобхватен географски и тематичен подход

/КРОСС/ България оценява сериозността на ситуацията по цялото протежение на Западнобалканския маршрут и усилията на отделните държави за намиране на решение на едно от най-сериозните предизвикателства, пред които е изправена Европа. Трайно решение на негативните последствия на миграцията може да бъде намерено единствено със съвместни общоевропейски усилия, с участието на всички държави-членки на ЕС и партньорите от Западните Балкани, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев по време на състоялата се днес във Виена конференция, посветена на миграцията по маршрута през Западните Балкани, съобщава пресцентърът на МВР.

Прилагането на всеобхватен подход - както географски, така и тематичен, е неизменно условие за постигане на реално решение на произтичащите от миграцията предизвикателства, посочи Гунев и подчерта значението на изпълнението на Плана за действие с Турция.
Домакини на колегите си от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Хърватия, Република Македония, Черна гора, Сърбия и Словения бяха федералният министър на вътрешните работи на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и федералният министър за Европа, интеграцията и външните работи Себастиан Курц. Българската страна присъства в качеството на наблюдател.
Проведени бяха два панела „Управление на границите, борба срещу нелегалния трафик на мигранти, политики на връщане, екстремизъм" и „Борба срещу причините за миграционната криза, изграждане на капацитет, сътрудничество с трети страни, информация в страните на произход".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.