• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Д-р Михайлов: Депутатите ще направят всичко възможно да хвърлят Сидеров на кучетата, по самозащитна логика

Д-р Михайлов: Депутатите ще направят всичко възможно да хвърлят Сидеров на кучетата, по самозащитна логика

/КРОСС/ Този институт на депутатския имунитет съществува в повечето страни в тази форма, в която съществува и у нас. Друг е въпросът, че има груби злоупотреби. Има прецеднти, които скандализират.
Безсилието на държавата, обвързана с тази конституционна фигура на имунитета, прозвуча шокиращо в деня на атаката в театралната академия.

Става въпрос за драстичен абсурд. Това е тежка подигравка въобще със смисъла на политиката.
Поради тази причина е поставен въпросът за имунитета.

Това каза в интервю за БНТ д-р Николай Михайлов. Според него имунитетът на лидера на "Атака" Волен Сидеров ще бъде отнет по самозащитна логика.

Депутатите ще направят всичко възможно да го хвърлят на кучетата, защото те самите са застрашени. Върви едно глобално недоволство към парламента, добави той.

Д-р Михайлов смята, че има тенденция да се търси конспиралогична дълбочина в банални казуси. А казусът "Сидеров" е банален.

Аз мисля, че случващото се около г-н Сидеров е много банално. Не става дума за никаква дълга Путинова ръка, например, както мислят хора, заклети в паранои. Става дума за един човек, за една политическа фигура, която демонстрира такъв тип поведение на равнището на българската публичност. И той стана рецидивист на такива инциденти, коментира психиатърът.

Сидеров е напусна полето на здравия смисъл, защото е решил да използва абсурда като технология на политическо действие, коментира той.

Най-голямото посегателство е, пак повтори той, е саботажът на политическия смисъл.
Сидеров не е представител на никакъв Изток, на никаква Руска федерация, на никакъв Путин в частност, заяви д-р Михайлов.

Сидеров е крайно некомпетентен и безсилен да защити собствената си кауза, защото я пародира, доколкото я има и доколкото тя присъства чрез неговите проповеди.
Въпросът е че той е гротеска, каза още д-р Михайлов.

Според него Волен Сидеров е политически немощен и това е в основата на неговото поведение, във волята му за скандал.

Дори действа самоунищожително. Това, което направи, ще му струва много, добави той.
Нахлуването на лидера на "Атака" и хората му в НАТФИЗ и ситуацията в зала "Арена Армеец" д-р Николай Михайлов определи като сюрреалистични скандали.

Това, което се случи в зала „Арена Армеец" е неописуем скандал, защото представлява фактически арест на хора, които се блокирани в условията на някакво пределно психологическо състояние, каза той.
Д-р Михайлов добави, че много хубаво впечатление му е направило това, че студентите от НАТФИЗ декларативно се отказаха от протест, за да не бъдат употребени.

Не трябва много да се говори за Волен Сидеров, защото той ще мине по каналния ред на едно обвинение. Той трябва да бъде вторично обезсилен, заключи д-р Михайлов.

Според д-р Николай Михайлов под сянката на тези два скандала е минала срещата на лидери на 10 държави от Централна Европа и Балканите в Брюксел, свикана от председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, за да потърсят облекчаване на кризата с бежанците.

Не е ясно какви рения се взеха, каза д-р Михайлов и добави: Ще трябва да стане ясно какво й предстои на България във връзка с тази бежанска криза, която няма край.

Българската политика е в много лоша кондиция, тъй като г-н Борисов прибира власт в собствената си фигура, през демократично спечелени избори, с уговорката, че са масово злоупотребени, коментира още д-р Николай Михайлов. Има липсваща опозиция, допълни той. 

Много интересен и нов феномен е - отбеляза д-р Михайлов, - че Бойко Борисов е еднакво благоразположен както към коалиционните си партньори, така и към опозицията, като към деца. Той е в парадоксалната роля даже да стимулира опозиционността.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.