• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Журналисти в яростен спор манипулират ли медиите

Журналисти в яростен спор манипулират ли медиите

/КРОСС/Телевизията е много отговорно нещо. Мерете си приказките! - призова от ефира на Нова телевзия журналистката Маргарита Михнева. Тя разкритикува колегата си Сашо Диков за обобщенията, които той прави и начина му на задаване на въпроси към главния прокурор в „кюшетата" на прокуратурата.

Двамата се скараха още в началото на предаването

Моля те, млъкни малко, „помоли" Диков Михнева, за да коментира съдебната система и въпреки призива на колежката си той продължи в своя си стил: Цацаров и прокурорите у нас станаха тотално за смях. Не може Цацаров да се държи по този абсурден, да не кажа идиотски начин. Не може такива селски, гадни, отвратителни номера, изреди той по отношение на редица дела и поведението на прокуратурата у нас.

Не може като дебил да се държи Иван Искров, продължи с квалификациите си Сашо Диков. Маргарита Михнева отново го помоли: Сашо, моля те, не използвай такива квалификации. Но той продължи коментара си, прескачайки от тема на тема -  „Южен поток", АЕЦ, Карадере и пр., и използвайки думите дебилщина, идиотизъм, идиотщини, безумна наглост и пр.

Идиотизмът в държавата е върхът на всички върхове. Не може по тоя начин! - ядоса се Сашо Диков.

Маргарита Михнева отново му напомни: Сашо, внимавай какво говориш. Какво става след нашите приказки? - попита тя. А Диков отговори: Нищо не става след нашите приказки. На кой му дреме?!

Аз съм против това да се говори така, каза Михнева. Аз не обичам нервни, истерични разговори. Ние трябва да информираме хората, допълни тя.

Случаят с Бобов дол показа една абсолютна журналистическа манипулация, каза журналистката. Михнева твърди, че информаторът на Нова, който разказва действителността, по думите на водещата Ани Цолова, пред прокуратурата е говорил точно обратното.

Защо да се оправдаваме за нещо, за което няма за какво да се оправдаваме, попита ядосана Цолова. Тя бе категорична, че Нова е показала истината - че Ковачки е карал миньорите да гласуват, както той иска. В защитата на истинността на репортажа на телевизията яростно се включи и водещият Виктор Николаев. „Викторе, не манипулирайте хората с журналистически разследвания, в които не е дадена думата на другата страна" отвърна му Михнева.

Това са пълни тъпотии, обобщи Сашо Диков и попита: „В тая държава сега на кого да вярваш?!"

Хората се побъркаха, хората сега не могат да разберат кой е прав - аз ли, Сашо ли, Ани ли, Виктор ли - каза от своя страна Михнева.  

Според журналистката всичко се решава в съда, но тя напомни, че между решението на съда и справедливостта има разлика и двете не трябва да се смесват. Справедливостта е нещо, с което се занимава общественото мнение, каза Михнева, на което колегата й Диков се засмя. Сашо, не се смей, обърна се към него Михнева.

Михнева съобщи, че е ВКС я е осъдило за това, че е изнесла факти за Кеворк Кеворкян. Тя бе категорична: Не може ченгета и кредитни милионери да са водещи в телевизиите. 

Диков продължи с нападките си към главня прокурор Сотир Цацаров и заяви, че се криел като мишка. Михнева за пореден път му каза да не използва такива квалификации и му напомни, че си има ред на задаване на въпроси и търсене на информация. Тя призова главния прокурор да намери форма и начин да отговори на въпросите на Сашо Диков или да го даде на съд.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

xa xa xa

01.08.2014 12:03:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.