• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Миков: Има напрежение в БСП и се надявам то да продължи през цялата кампания

Миков: Има напрежение в БСП и се надявам то да продължи през цялата кампания

/КРОСС/ „Доброжелателите" на БСП винаги търсят повод да й намерят някакъв кусур, но времето и практиката са доказали, че това няма кой знае какъв ефект", каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на БСП Михаил Миков.

„Кристиан Вигенин не иска да оглавява структурата в Благоевград - става въпрос за водач на листа. Той има всички качества да бъде водач и е крайно време да се уважава уставът и правилата. Днес ще обсъдим защо се вдигна толкова шум. Трябва да е ясно, че БСП е национална партия и на избори се търси национални представителство", коментира той скандалът с избора на бившия външен министър за водач на листата в Благоевград.

Той бе на мнение, че хората много повече се интересуват от това, което БСП ще предложи като национална политика, а не толкова от вътрешнопартийните неща на партията.

„Смятам, че никой политик не трябва да има частно-собственичко чувство към избиралите. Избирателите са на всички, те не са собственост на някой определен политик", категоричен бе той.

„За правителството на Орешарски важното беше да се намали цената на тока и да се ограничат онези едри играчи, които по-късно се установи, че години наред са начислявали разходи, които по един или друг начин не са били присъщи. Това беше констатирано от проверките на ДКЕВР", коментира той състоянието на енергетиката и добави:

„България е доста напред в реализацията на „Южен поток", а служебното правителство го блокира, а това е проект, който ще носи печалба и много работни места. Всичко, което е по закон у нас е направено, оттук насетне трябва да се работи."

Той препоръча на Георги Кадиев да се обръща повече към гражданите, а не да хаби енергията във вътрешнопартийната разправия.

„Напрежение има в БСП и това е добре. Има сериозна ангажираност при подготовката на изборите и се надявам, че това напрежение ще продължи през цялата кампания. За водачите на нито една другия партия не се говори", категоричен е той и прогнозира, че в листите на ГЕРБ ще има по-малко промени, отколкото ще има при БСП.

„Част от недоверието в политическата система е свързано с недоверието в изборите. Очаквам служебното правителство да положи повече усилия. Трябва тези, които се опитват да купуват гласове да бъдат открити и осъдени. Това е престъпление и не трябва да се заобикаля нищо", коментира Миков предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Той бе категоричен, че отговорността за КТБ е на БНБ и тя трябва да си свърши работата. „Трябва обаче да се хвърли малко повече светлина върху сметките в нея. Община Бургас има 20 милиона в КТБ - как така?", попита той и добави, че не мисли, че има нормален човек, който не е за оздравяването на КТБ.

На въпрос за евентуални партньори той заяви, че БСП ще се огледа за такива след изборите. „Направихме сериозна лява коалиция и това е нов етап на развитието и обединението на лявото в България. Леви и комунистически партии се включиха в „БСП - Лява България". Доволен съм, че успяхме да обединим преобладаващата част от левицата", заяви лидерът на БСП и добави, че към днешна дата социалистите нямат отношения с ДПС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Коста

Михаил Миков отново се изрази точно и на място относно ситуацията, вижда се, че не е направена грешка с избора му

21.08.2014 20:21:22

Мишо

За пореден път се вижда, че Миков е много по-класен и подходящ лидер на партия от Бойко Борисов и съм сигурен, че до провеждането на изборите разликата между БСП и ГЕРБ ще бъде стопена

21.08.2014 20:21:12

Сашо

Време е вътрешните борби в БСП да престанат и всички да се обединят около лидера си, за да могат да постигнат така нужния на България добър резултат на изборите. Просто не бива да позволят на ГЕРБ а спечели заради вътрешни неразбирателства

21.08.2014 20:21:00

Катя

За разлика от другите авторитарни партии в България където има най-много по двама представители, които народа да знае поименно, то в БСП всички номинирани за лидери са добре познати и утвърдени политици

21.08.2014 20:20:49

Жоро

Напълно съм съгласен с лидера на БСП и се надявам, че обстановката ще започне да се подобрява

21.08.2014 20:20:36

Симона

Каквото и да се говори БСП си остава единствената партия която може да извади България от кризата

21.08.2014 20:20:24

Радо

Миков е много добър избор за лидер на БСП. Справя се перфектно със задълженията си на ръководител

21.08.2014 20:20:15

Анонимен

Единственото качество на Вагенин е в духането!

21.08.2014 10:27:38

пенчо

Битката е много проста...или мафията ГЕРБ или България !

21.08.2014 10:01:14

СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ

Класическо правило е, че всеки е длъжен да бъде умен, а тези които са успели да достигнат върха на мъдростта се обграждат с начетени и разумни хора, както това се случва в БСП. При Бойко Борисов и двете условия отпадат – налице е силно изразен интелектуален дефицит, а що се отнася до умното обкръжение – не вярвам умни хора, интелигентни да се жертват да влязат в обкръжението му.

21.08.2014 10:00:51

червена баба

Ако БСП проумява мисията си на национално­отговорна партия не трябва да допусне катастрофата Герб отново да се върне на власт.

21.08.2014 10:00:31

кронос

В БСП си има Устав, който всеки трябва да спазва. Месните организации не могат да налагат кандидатури. Историята с Вигенин се преекспоанира от медиите.

21.08.2014 10:00:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.