• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Миков: Условията правят голямата коалиция невъзможна

Миков: Условията правят голямата коалиция невъзможна

/КРОСС/ Обществото ни е болно от несправедливост. Облагането на различните социални групи трява дап бъде по-справедливо, каза председателят на БСП Михаил Миков в коментар на първата законодателна стъпка на левицата в новия парламент - законопроектът за прогресивното. подоходно облагане.

Коалирането между лявото и дясното трябва да става при достатъчно възможности и ясни цели. Не може левицата да участва в управление, за да изпълнява дясна политика. Сегашните условия - 84 депутати от ГЕРБ и 39 - от БСП, правят голямата коалиция невъзможна, посочи Миков. Той не скри, че има политици, които смятат участието на БСП в управлението за възможно, при определени условия. „Аз не съм от тях", категоричен е лидерът на социалистите.

Оздравяване ще има, ако има желаещи да инвестират. Ако няма и ако състоянието на банката е такова, каквото е описано, ще има процедура по несъстоятелност. Въпросът е всичко това да става ясно, прозрачно и без зад него да надничат едни или други интереси. КТБ, освен банка в тежко състояние, е и ключ към 12% от българската икономика, каза лидерът на социалистите в коментар на кризата с КТБ.

Като опити за заемане на властови позиции и за компрометиране на определени хора определи Миков критиката на членове на БСП към част от ръководството на партията. Млади има на всички нива - и в Изпълнителното бюро, но повечето от тях не превръщат междупоколенческите отношения в повод за вътрешнопартийна битка", каза още лидерът на БСП. „Не е честно да наричаш хора от ръководството „фараони", при положение, че си народен представител четвърти мандат - това не е честно, каза Миков в коментар на медийните изяви на Кирил Добрев.

Промени ще има на всички нива в БСП, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.