• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Михаил Миков: Сергей е шанс за БСП

Михаил Миков: Сергей е шанс за БСП

/КРОСС/ АБВ не е заплаха за целостта на левицата, защото не предлага лява алтернатива, не дава ресурс за реална политика и не отстоява ясен политически профил, заяви председателят на БСП Михаил Миков при откриването на семинара Предизвикателства пред лявото в Европа и в България през 2015 г.” в Пловдив.

Като социалисти трябва много по-активно да се съобразяваме с настроенията в обществото, посочи Миков и призова основните партийни организации да излязат „от апартаментите и опушените клубове", за да покажат на гражданите, че лявото е алтернатива и дава перспектива.

„Доказателството, че БСП може да устои на политически репресии от представители на десницата - и през 1991-1997 г., и сега, е категорично. Това е, защото за разлика от СДС и ГЕРБ, БСП е идейна партия", каза соцлидерът.

„Демократизмът има своята цена и БСП я понася редовно", отбеляза Миков. Демократичната дискусия не бива да се бърка с разноговоренето, а понякога - и с опита за индивидуални изяви на гърба на партията, предупреди той.

Миков направи аналогия между ГЕРБ, НДСВ и ОДС - „партии с харизматични избори, които събират голяма обществена енергия, получават власт и формират клиентела, но след изчитането срока на годност, оттичат ".

„През последната година се видя, че когато несъвместимостта между либерални и социалистически ценности ни накара да отстъпим, последиците са тежки", каза Миков в коментар на отношенията между БСП и ДПС.

„Не се сърдим, такива са обстоятелствата, но трябва да търсим и други възможности за обективно отразяване и други канали за комуникация на идеите и за формиране на нагласи, каза той в коментар на медийната политика на партията.

Лидерската позиция на Сергей в ПЕС е голям шанс за БСП, но е необходима по-силна ангажираност с начина, по който използваме този ресурс, подчерта Миков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бисексуалният СерГЕЙ може да се реализира блестящо, безпроблемно във всеки Хомосексуален пансион из Европа ! "Момчето" се е изучило на много мурафети и ще бъде предпочетено , но във всяка друга дейност се е доказал като сакатлък и ще понесете загуби ! Не го ли разбрахте в Компартията ?

31.01.2015 19:16:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.