• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Миков към кандидат-кметовете: Бъдете силни и не обещавайте невъзможни нещата

Миков към кандидат-кметовете: Бъдете силни и не обещавайте невъзможни нещата

Пловдив /КРОСС/ Над 6 000 членове и симпатизанти на левицата посрещнаха Михаил Миков в местността Копривките край Пловдив на традиционния деветосептемврийски събор, организиран от градските и областни структури на БСП и БАС и Сдружение „Памет и бъдеще"
„Тук сме да почетем паметта на народните синове и дъщери, загинали в битката за по-добър живот, за повече справедливост и солидарност" - каза социалист № 1 от трибуната. Той изтъкна, че датата 9.09.1944 г дава нов тласък в развитието на България и това не може да бъде отречено. Миков подчерта, че БСП е категорично против дясното управление, която не държи сметка за бедните, болните и социално онеправданите. Той остро разкритикува правителството, което разделя децата на бедни богати, а пациентите и техните заболявания на социално значими и социално незначими. Над 50% от първокласниците тази година са от бедни семейства, а близо 13 хиляди ученици все още не са записани в училище, цитира Михаил Миков. Той изтъкна, че БСП не приема политиката на кабинета, която влошава отношенията ни с Русия и излага българите пред Европа.
„Ние сме заедно тук - социалисти, социалдемократи и комунисти, защото смятаме, че властта трябва да се грижи за хората", акцентира лидерът на БСП и благодари на кандидатите за кметове, представени от Георги Гергов, за отговорността да водят тази битка. Миков ги предупреди, че борбата ще е тежка и те няма да бъдат пощадени. В сложната ситуация им препоръча да бъдат всеки ден близо до хората и техните проблеми, за да ги защитят и да им предложат решения. „Бъдете силни и не обещавайте невъзможни нещата, хората не забравят лъжите" - посъветва бъдещите кметове Михаил Миков. По думите му, когато държавата е абдикирала, социалистите имат задачата да намерят ресурса и „в нито една община у нас да не остане дете, на което родителите нямат пари да му купят дрехи, обувки и книжки". В заключение изрази вяра и убеденост, че с успеха на кандидатите Пловдив и общините в областта ще имат по-добро бъдеще. „Да бъдем силни, настоятелни и солидарни - това ще ни даде и победата!" - завърши председателят на НС на БСП Михаил Миков, а шестте хиляди души на Копривките го аплодираха.
Георги Гергов и Михаил Миков връчиха членски карти на новоприети социалисти и положиха цветя на паметника на загиналите в местността партизани от бригада „Георги Димитров". Официални гости на събора бяха народните представители Атанас Мерджанов, Манол Генов, Димитър Дъбов и Георги Търновалийски, председатели на общински съвети, кметове и общински съветници от БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Има доста верни неща в думите на г-н Михаил Миков. Но трябва всички партии да се споразумеят за по-спокойни и разумни изказвания по всички въпроси. Да си влошваме отношенията с Русия е най-голямата глупост, който някой може дори да си помисли. Добре че беше г-жа Ирина Бокова, която ни отсрами пред 70 г. празненства в Русия. Никак не беше редно България и президентът да не го направят.

05.09.2015 16:01:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.