• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Миков: По-голямата част от партийните членове искат БСП да остане в опозиция

Миков: По-голямата част от партийните членове искат БСП да остане в опозиция

София /КРОСС/ На заседанието на Националния съвет ще анализираме развитието на политическата обстановка и ще набележим следващи стъпки към оздравяване и укрепване на партията. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Михаил Миков.
Утре етапно ще запозная Националния съвет с оценката на политическата ситуация, нейното развитие. Утре ще изпълним по Устав процедурите, свързани с излъчване на наши представители в НС, зам.-председател. Ще запозная Националния съвет със сформирането на парламентарната група и нейното ръководство, за да влезем подредени в НС. Няма някаква драма в дневния ред на заседание. Това е едно делово работно заседание.
По-голямата част от партийните членове, видно е и от протичащите в момента заседания на общинските съвети, са за оставане на БСП в опозиция, т.е. да препотвърди партията това, което й отреди българският избирател на изборите. Смятам, че това е решението, с което ние ще влезем в 43-тото НС, обясни Михаил Миков. Въпреки това среща с ГЕРБ ще се състои.
Това ще е среща на лидерско равнище. Това не означава по никакъв начин някакви задкулисни договорки, подялба на властта. Оформя се дясно управление на страната. Аз само мога да пожелая успех на ГЕРБ във формирането на едно управление, което да даде така необходимата стабилност. Само че формирането е по-малката част от решението на задачата. Функционирането, даването на сигнали към обществото, укрепването на доверието в институциите, прокарване на политика, която обществото одобрява и има нужда, са главната задача, която би могла да даде стабилност в тази нестабилна обстановка, обострена от социално-икономическата криза, от дефицита на доверие в институциите, в политическото представителство, в партиите, в политиците. Само с едни действия, които ще бъдат възприети от гражданите като решения в тяхна полза, а не в полза на властта, само това е пътят, който ще бъде дълъг, труден и трънлив.
По думите на Миков, в страната има и хора, които смятат, че ще е проява на национална отговорност участието на партията в управлението.
Аз смятам, че проява на национална отговорност е включително и участие в опозиция, която да контролира управлението, която гарантира спазването на принципи, контрол върху функционирането на изпълнителната власт. Обективно погледнато, в България няма обективни предпоставки за голяма коалиция. Голяма коалиция се прави, когато резултатите на две партии са далеч над санитарния минимум. Коментираше се и темата за широка коалиция. Тогава обаче политическото размиване е толкова голямо, че рисковете са не за една или друга партия, рисковете са за подкопаване стабилността на политическия живот и на политическото представителство. Тогава прекалено много хора биха останали непредставени, когато гама от партии избяга от своите политически платформи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А БЕ, ПИЯНДУРНИК, Я ПО-ДОБРЕ ВЪРВЕТЕ В КАНАЛИЗАЦИЯТА ! ТАКА ХЕМ ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ ЗАРАДВАТЕ, ХЕМ ЩЕ НИ ЛИШИТЕ ОТ ПРЕКОМЕРНО ВРЕДНОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ !

25.10.2014 19:19:50

Анонимен

Естествено, че искат след гоненията при правителството на ГЕРБ и вандалските им действия при правителството на Орешарски. Некадърни са, прости са, манипулируеми отвън. Защо трябва БСП да носи отговорност за мизерното управелние на ГЕРБ. Голяма коалиция е само спасение за ГЕРБ, но не и за България.

25.10.2014 19:16:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.