• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Миков: "Южен поток" се реализира в рамките на действащото законодателство

Миков: "Южен поток" се реализира в рамките на действащото законодателство

София /КРОСС/ До парализата на това правителство се стигнал заради недостатъчната подкрепа. Това коментира пред БНТ председателят на парламента Михаил Миков. Според него на финала на мандата е възможно да има леко напрежение по редица въпроси, но това ще остане в историята и няма да се отрази съществено на политическия живот.
Миков смята, че трябва да се направи много както от БСП, така и от другите партии за справяне с корпоративното влияние в политиката. Според него това влияние или трябва да бъде ясно и публично или изобщо да няма такова.
За разрива между БСП и ДПС Миков обясни, че тяхното партньорство е било на базата на 120 народни представители като по този начин се е оформило правителство на малцинството. Като причини за този разрив той посочи резултатите от евровота и оценката на БСП на резултатите.
Според мнозина темата "Южен поток" е съборила кабинета, но за Михаил Миков да се търсят афера и задкулисие във всеки един казус е пресилено. "Южен поток" е необходим проект не само за България, а и за страните от Южна Европа, които трябва да получат достъп до енергия за своето индустриално развитие, посочи той. Председателят на НС увери, че проектът няма да се случи против волята на Европа и посочи, че има убедителни отговори, които показват, че "Южен поток" се реализира в рамките на действащото законодателство. „От тук насетне трябва да се строи. Ползите за България ще бъдат много сериозни. Дори на първия етап, едно стартиране на проекта може да осигури изпълнението на тазгодишния бюджет.", подчерта Миков.
По повод актуализацията на бюджета той каза, че е имало непоследователност в коментарите. „Аз лично съм против по средата на годината да се сваля задачата за една по-амбициозна приходна част. Ясно е, че приходите през тази година бележат повишение. Трябва да се погледнат митата и ДДС - защо не се събират и да се положат определени усилия там. Да се подпише един празен чек за следващи правителства е неестествено, неконституционно и несъответстващо на логиката. Бюджетните закони винаги са приоритет на правителство и на подкрепящото го мнозинство. В НЗОН няма недостиг на средства. Погледнете бюджета. Средствата са осигурени и има едно опасение, че за ноември и декември няма да има достатъчно средства, а пък тогава няма да има заседаващ парламент, който да актуализира.", коментира Миков.
Според него Бойко Борисов умее да създава драматизъм около наследството, за да получи после по-малко критичност за онова, което върши. Миков смята, че е малко рано да се редят министри в кабинета и че българските граждани чрез своя глас ще очертаят правителството, което България ще има към края на годината.
Председателят на НС заяви, че ще участва в надпреварата за председателското място в БСП. Той смята, че може да бъде полезен на партията в тази позиция и че заедно с лидерската група в БСП, където по думите му има много кадри от различните поколения, могат да дадат нова енергия и да постигнат резултати, които са необходими не толкова на БСП, а на българските граждани.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.