• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Михаил Миков изпрати на служебния премиер четири конституции

Михаил Миков изпрати на служебния премиер четири конституции

/КРОСС/ Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес и комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години, до министър-председателя на служебното правителство на проф. Георги Близнашки.

„Пожелавам на Вас и на служебния кабинет, който предстои да ръководите, много успехи по пътя, който, сигурен съм, както винаги досега е било в историята ни, ще е осеян с много предизвикателства от различен характер", пише в писмото си лидерът на социалистите.

По думите му правителството, избрано от XLII Народно събрание, за краткия си живот е успяло да стори много, но не успяло да довърши редица важни задачи от значение за страната и народа ни. „Надявам се воденото от Вас служебно правителство да доведе до успешен край всички добри политики, както и да започне провеждането на други такива за благото на обикновените хора, основани на справедливостта и по посока на преодоляване на неравенството и бедността", пише още Миков.

Според лидера на БСП основна задача на всяко служебно правителство е да подготви и проведе честни и прозрачни избори за Народно събрание и в тази връзка декларира подкрепата на БСП за спазването на Конституцията, закона и всички демократични принципи на съвременното общество в хода на изборния процес.

В писмото си Миков подчертава и задачата, която стои пред всяко правителство, независимо дали е назначавано или избирано - да полага постоянна грижа за неотменното спазване на Конституцията. „Изпращам Ви комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години. Сред тях е и Конституцията от 1991 г., чието спазване всички ние сме гарантирали с тържествена клетва и което в една демократична държава никой не би следвало да поставя под съмнение. Нека този малък подарък да Ви напомня в трудните моменти от Вашето управление, че България е република с парламентарно управление, в която цялата държавна власт произтича от народа", завършва председателят на БСП Михаил Миков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Буда

Да видим дали "избраниците" на Гафнелиев ще успеят да опровергаят тезата, че са кабинет на Борисов. Трябва да се разграничат тотално от него и ГЕРБ!

06.08.2014 15:22:55

Батка

Да подготвят изборите, да продължат проектите, които не може да довърши БСП и да не правят никакви реформи, както и излишни харчове. Това е.

06.08.2014 15:22:43

Ред

Миков, повеждай левицата мощно напред и здраво мачкане на онази мутренска, крадлива сган!

06.08.2014 15:22:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.