• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Миков: Ако някой тласка страната към нестабилност и президентска република...

Миков: Ако някой тласка страната към нестабилност и президентска република...

/КРОСС/ Няма как отговорни народни представители да гласуват актуализация на бюджета, без да е ясно разписано. Това няма как да се случи в парламентарна република, заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на консултациите с парламентарно представените политически сили в XLII Народно събрание и в Европейския парламент. 

„Това въобще противоречи на нашето законодателство, което предвижда правителствата да боравят с доста по-малки резерви. Не може един служебен кабинет да има амбицията да реши въпроси, които не са за този кратък правителствен мандат", каза още Миков.

Той поиска стенограмите от всички проведени досега консултации да бъдат публикувани, за да стане ясно кой какви позиции е защитавал.

Ръцете на служебния кабинет не са вързани, защото неговата основна задача е да проведе честни избори и ако спазва конституционните си права, ще успее да се справи с тази задача, посочи Миков и допълни, че е рано да се коментират намеренията на служебния кабинет, тъй като те все още не са ясни.

„Приятелският, бих казал, разговор, който водим, не може да замени дискусията в пленарната зала на Народното събрание, а там имаше много аргументи", допълни още Миков. По думите му, именно там той е чул много нови мотиви за проекта, внесен от кабинета, които не присъстват във внесения законопроект.

„Тонът на президента Росен Плевнелиев е учудващ. Очевидно, той ще бъде активен участник в предизборната кампания, но това ще накърни по-скоро институцията, отколкото политическите партии" заяви пред журналисти след края на консултациите Миков.

„Ние добронамерено дойдохме да участваме в един разговор, а не в предизборната кампания, в която, знаете, тонът и тълкуванията са различни. Президентът не може да бъде политическа страна. Той се връща към онзи момент преди една година, в който започна да атакува изпълнителната власт", отбеляза Миков.

На въпрос, дали изнесените от президента Росен Плевнелиев цифри са верни, Миков заяви, че този разговор ще се провежда в Народното събрание. „Ако някой иска да тласка страната към нестабилност и президентска република, ние няма да участваме в това", каза още той и заяви, че действията на Росен Плевнелиев са активна намеса в политическия живот и заемане на страна в полза на опозицията.

Попитан, дали продължава да твърди, че ГЕРБ и ДПС действат в коалиция, Миков отговори: „Явно е, че ГЕРБ се оттегли от гласуването - вижда се по гласуването и дискусиите в парламента. Такива приноси към мотивите на законопроекта, които чухме днес от президента, не съществуват в днешния законопроект".

 

Фотография: Булфото

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Но и това не е всичко. Ето как изглежда следващо ре¬шение за ужасяваща науч¬на репресия, също подписа¬но от члена на БКП Росен Асенов Плевнелиев: До Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „В. И. Ле¬нин", ТУК. Докладна запис¬ка относно: Предложения¬та за участие в конкурси за асистенти ... 2. Пора¬ди нездрав класов произход възразява срещу допуска¬нето в конкурси за асис¬тенти на следните канди¬дати: - Красимира Любом¬ирова Христова – Правец - англ. език - Нина Епрат Агопян-Ганчева - Правец -микр.пр. и микрок.... След като читателят виж¬да с очите си тези потреса¬ващи свидетелства за истин-ската същност на президен¬та, не е ли задължително той да реагира и поне да обясни, ако изобщо може, мерзкото си поведение като партиен сатрап? В този случай не е ли задължителна реакцията на изживяващите се като антикомунистически партии ГЕРБ, СДС, ДСБ и „Бълга¬рия на гражданите"? И ако те замълчат, не трябва ли да търсим причината за гузно¬то им мълчание в комунис-тическите биографии на ли¬дерите им? Не е ли неморално Плевнелиев да чете лекции по морал на бивши комунисти, а самият той да е бил комунистически екзекутор? Що за държава е България, що за народ е този, който търпи такива подлеци?

01.08.2014 17:26:20

Анонимен

Оказва се, че Плевнели¬ев е делегат и на партий¬ната конференция на БКП в столичния район „Христо Ботев". Вероятно ака¬демичната партийна кариера е прекале-i но малко поле за изява на студента кариерист, поради което той отправил взор и към столичния бастион на БКП. Как да не се въз¬хитиш от такъв напорист млад комунист, жертващ свободното си време, за да движи партийните дела и във ВМЕИ, и в София! Ала шокът тепърва пред¬стои. Подгответе се да про¬четете редове, разкриващи ни особа, която е разбива¬ла човешки съдби. В доку¬ментацията на вузовския ко¬митет на БКП (фонд 17341, опис 16, архивна единица 4) четем това: Относно: Предложения¬та за участие в конкур¬си за асистенти и научни сътрудници л. 12 ... 2. По¬ради нездрав класов произ¬ход възразява срещу допус¬кането до конкурси за пре¬подаватели - асистенти и научни сътрудници на след¬ните кандидати: Костадин Георгиев Балджиев - ПИИС, Цветанка Иванова Гунчева - ЦФВС...

01.08.2014 17:25:57

Анонимен

Ето какво научихме от тези документи: в програ¬мата на проведената през ноември 1987 година 24-та отчетно-изборна конферен¬ция на партийната организа-ция във Висшия машинно-електротехнически институт „Ленин" Ро¬сен Асенов Плев-нелиев фигурира като преброител на гласовете. Си¬реч той е не само член на БКП, но и доверено лице на партийния актив във ВМЕИ „Ленин". Иначе и не може да бъде, след като му е гла¬сувано такова доверие - да преброява гласувалите за избор на ръководни органи. Разкритията ескалират, след като съзираме доку¬мент, от който научаваме, че Плевнелиев е в проек-тосписъка за нов вузовски комитет на БКП във ВМЕИ „Ленин". С две думи - наше момче. Та кой простосмър¬тен по онова време може¬ше да е в академично пар¬тийно ръководство, ако не Кой изобщо можеше да е член на БКП по време на следването си, ако не е от червена фамилия или не е получил червената книжка в казармата. Дали по стечение на об¬стоятел¬ствата, дали от любов към комунисти¬ческите идеи, при Росен Плевнелиев са налице и двата фактора - и баща му е висш кадър на Окръж¬ния комитет на БКП-Благоевград, и самият той е ка¬дър на военното разузнава¬не като старшина-школник в изчислителния център на Генералния щаб на БНА. За което преди година Антон Тодоров изнесе обилна до¬кументация, също покрита с мълчание от партиите. Но да продължим с прочита на укрития архив

01.08.2014 17:25:43

Анонимен

Нещо повече - след като стъпи в Президентството, Плевнелиев започна лов на вещици, отказвайки да назначава за посланици ди¬пломати, работили за тай¬ните служби на НРБ. Въп¬реки че Конституционният съд отхвърли лустрация-та, Плевнелиев я проведе и продължава да лустрира неудобните нему и на ГЕРБ дипломати. Защото е гузен от миналото си а и защото подлостта му е втора природа. Тук десният читател ще ми възрази, дори ще ме пори¬цае, че използвам прекале¬но тежки думи по адрес на държавния глава. За голямо съжаление съм прав, даже много меко се изразявам, след като видях документи¬те за партийната дейност на Росен Плевнелиев.

01.08.2014 17:25:30

Анонимен

Уви, нито едно от очаква¬нията ми не се сбъдна. Нито една парламентарно пред-ставена партия не реагира. Всички вкупом замълчаха, сякаш в лъжесвидетелство бе уличен не държавният глава, а някой от улицата. Да, точно това е опре¬делението за непочтеното поведение на президента. Той укри този фундамента¬лен факт и по време на пре¬дизборната кампания стана лъжесвидетел, след като де¬кларира, че няма нищо общо с комунистическата власт.

01.08.2014 17:25:19

Анонимен

Затова да приемем философски не¬честния успех на Плевнелиев и да надникнем през късно отворе-ната врата към тайното му минало. Както мъдро казват древните - по-добре късно, отколкото никога. Когато Антон Тодоров вле¬зе в .Дискусионно студио" на ТВ „Скат" и извади партий-ното досие на Плевнелиев, бях сигурен, че на следва¬щия ден това ще е централ-на тема в медиите, а полити¬ческото пространство ще се взриви - не толкова от факта, че президентът е бил номенклатурен коглунист а защото е укрил тази стра-ница от биографията си.

01.08.2014 17:25:08

Анонимен

Рано или късно истината излиза на¬яве. В случая с президента Плевнелиев истината за партийното му досие излезе твърде късно. Наистина е жалко, че политологът Антон Тодо¬ров не влезе по-рано в държавния ар¬хив, за да извади на светло дълбоко укритата комунистическа биография на министър Росен Плевнелиев. Тогава лю¬бимецът на Бойко Борисов нямаше да е президентската кандидатура на ГЕРБ, кое то е добрата новина. Лошата новина в тази хипотетична ситуация е, че герберите можеха да елиминират Плевнелиев от президентската надпревара, но да изпратят още по-неприят¬на фигура на „Дондуков" 2, например по лицейския министър Цветан Цветанов.

01.08.2014 17:24:54

Още колко ще го траем?

Това отвратително човече Офшорски докога ще пречи на българите да си оправят държавата?

01.08.2014 17:18:13

Още колко ще го траем?

Това отвратително човече Офшорски докога ще пречи на българите да си оправят държавата?

01.08.2014 17:18:13

Стефан

Миков демонстрира, че няма да позволи на лъжците от ГЕРБ да изопачават ситуацията в страната в тяхна полза и да си правят пи ар на гърба на партиите, които за разлика от тази на Бойко се опитват да стабилизират страната

01.08.2014 16:29:42

Иван

Само не разбирам как ГЕРБ по време на цялото управление на правителството само пречеха и не влизаха в парламента - включително и в последните дни, а сега бързат и искат да им се гласува желания от тях бюджет, за да им се гарантира безметежно управление, както на служебния кабинет, то така и на тяхното правителство ако създадат такова, ами защо не влезнат в парламента, за да може да се гласува бюджет, а се крият и си чешат езиците с президентчето?

01.08.2014 16:29:26

Ренета

Президента ни е клоун, който за пореден път беше направен за смях, този път от новия лидер на БСП

01.08.2014 16:29:15

Мая

Плевнелиев и Борисов основно се опитват да си вдигнат рейтинга с тези консултации, които Роско изскуствено създава с цел да поставят ГЕРБ в по-добра светлина

01.08.2014 16:29:00

Емил

Миков много добре защити себе си и партията си от безумните нападки на президента

01.08.2014 16:28:38

дядо

Коректни и отговорни до последния ден. Това го има само в БСП. Сигурен съм, че скоро ще съжаляваме, че това правителство не продължи да работи.

01.08.2014 15:44:13

Бийн

Мистър Бийн прекалява вече и накрая ще падне от високо. И неговото време ще дойде, мафиот в женско тяло и мъжки дрехи!

01.08.2014 15:43:00

Винету

Росица няма как да не маха с опашка пред своя господар Винету и да не изпълнява нарежданията му. Тази марионетка вече наистина става много вредна и опасна. Оставка, Плевел!

01.08.2014 15:41:34

Плевел

Служебното правителство да има само една задача - организирането на честни избори! Плевела да не превишава правомощията си, а да си подава оставката!

01.08.2014 15:41:10

Мая

Май е време да спрете с компромисите и да оставите наглеците да се оправят сами. Иначе браво на БСП за това, че намери начин да пусне по пързалката ГЕРБ и ДПС!

01.08.2014 15:40:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.