• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Миков: Стремейки се към печалба, частният капитал често пренебрегва важни за безопасността на труда разходи

Миков: Стремейки се към печалба, частният капитал често пренебрегва важни за безопасността на труда разходи

/КРОСС/Големият проблем в България е, че много често нещата са на хартия - независимо дали става въпрос за закон или стана въпрос за изпълнение на закона, каза пред Нова телевизия председателят на БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков. И служба КОС, и Агенцията за безопасност на труда са направили своите предписания, всички органи са се намесили, и въпреки това става тази трагедия, допълни той по повод трагедията в завода в Горни Лом.
МВР използва всички средства за установяване на хора, които трябва да бъдат спасени. За жалост, засега няма никакъв резултат, каза Миков и посочи, че снощи е имало и доброволци от пожарната.
Михаил Миков каза, че не знае нищо по-различно от това, което от МВР съобщават. Но все пак бившият вътрешен министър коментира:
Аз съм бил преди около 14 - 15 години в това предприятие, разговарял съм много пъти с жителите на Горни Лом. Има един същностен въпрос - голямата безработица и натискът, който се упражнява върху работниците, включително и по отношение на безопасността на труда.
Стремейки се към печалба, частният капитал много често пренебрегва разходи, които са важни за безопасността на труда, поясни какво има предвид под натиск Миков.
Не става въпрос за добросъвестност, а за максимални икономии по отношение на техника, на работна заплата. И всичко това се отразява. И сигурно не е единственото предприятие в България, което функционира така, допълни бившият вътрешен министър.
Михаил Миков, който е и кандидат за депутат за 43-ото НС призова съпартийците си и останалите партии и коалиции да преустановят предизборната кампанията или поне да не е завършват по начина, по който традиционно става това - с големи мероприятия. Нека да има разговори с хората, но публични големи прояви и концерти - това е абсурд, заяви Михаил Миков. Правителството трябва да обяви ден на траур, защото трагедията е огромна, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.