• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов: Ако не гласуват нов дълг, друг да намери парите още днес

Борисов: Ако не гласуват нов дълг, друг да намери парите още днес

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако парламентът не приеме предложението за нов външен дълг от 16 милиарда лева, е готов да даде възможност на други за предложения от къде да вземе 6 милиарда до края на годината. "Понеже аз не знам, ще предоставим на други тази възможност и то още днес", каза Борисов преди редовното заседание на Министерски съвет.

Думите му бяха разчетени и като намек за оставка.

"Популизмът има измерения до едно време, оттам нататък са плащания", каза министър-председателят.

Обсъждането на заема беше включено в дневния ред на днешното заседание на Народното събрание. Очаква се в парламента да отиде и премиерът. Междувременно стана ясно, че за обсъждането на темата в пленарната зала ще присъства и министърът на финансите Владислав Горанов. Очаква се преди това той да се срещне с представители на всички парламентарни групи, за да се опита да ги убеди, че заемът е необходим за държавата.

За да обясни, че парите са нужни, лидерът на ГЕРБ заяви още: "Фандъкова открива Северната тангента на София в 1 часа. 8 декември най-късно трябва да е готова тангентата. За студентския празник да пътуват по тангентата тази година".

Споровете по горещата тема започнаха още в началото на работния ден на депутатите, когато те решаваха дали точката за вземане на нов заем от 16 милиарда лева изобщо да бъде включена в дневния ред. Мнозинството гласува обсъждането за дълга да бъде преместено от точка втора на точка пета в дневния ред. Така се провалиха плановете на БСП, които организират в 11 часа протест пред парламента. С промяната обаче дебатите ще започнат най-рано в 12 часа, а може дори да бъдат отложени за утре.

Договорите, които народното събрание трябва да ратифицира, са подписан от правителството на 6 февруари. Документите са три: договор за дилърство (между България и четирите банки Ситигруп, HSBC, Сосиете Женерал и Уникредит), договор за агентство (между България и Ситибанк, клон Лондон,) и акт за поемане на задължения от Република България.

Мая Манолова от БСП поиска от точката да отпаднат договорите за дилърство и агентство, защото те не подлежат на ратификация, но председателката на НС Цецка Цачева я уведоми, че това може да стане при разискването и гласуването на проектозакона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

в сегашната ситуация, единственият боец е Волен Сидеров, останалите са подметки

18.02.2015 14:04:34

Анонимен

този "боец" все повече ми заприличва на Саакашвили, който също си просра държавата

18.02.2015 13:21:07

Анонимен

Има да сънувате оставка, плазмодии мръсни! Борисов е боец, а не путьо като досегашните! Ще пукнете от злоба, да му се не види!

18.02.2015 11:55:36

Анонимен

Супер! Време е да си признаеш немощта, безхаберието и лакомията! ОСТАВКА! Но ние знаем колко ти е сладка властта, така че само си говориш, за жалост.

18.02.2015 11:50:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.