• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проф. Велислав Минеков е новият ректор на НХА

Проф. Велислав Минеков е новият ректор на НХА

/КРОСС/ Професор Велислав Минеков е новият шеф на Националната художествена академия. Той поема поста, след като проф. Николай Драчев подаде оставка като ректор по време на заседанието на Академическия съвет вчера.

Причината бе, че над 200 преподаватели и служители в Националната художествена академия останаха без заплати през ноември и декември. Ректорът твърдеше, че причината е в малкия бюджет на учебното заведение и многото разходи.

"Благодаря на всички колеги и студенти, които предложиха и гласуваха кандидатурата ми за ректор на Академията. Би било чудесно да управляваш фалирало предприятие. Настоящият банкрут и мизерия дължим единствено на Министерство на образованието и тенденциозното поведение на неговия министър. Жалко е, когато има колеги, готови да подарят нашата автономия срещу обещания за мизерна власт и гаранция за добро самочувствие", написа на профила си във Facebook Минеков след избора си.

"Училище със 123 годишна история няма да бъде преклонено или унищожено по прищявка на неграмотни и недостойни "политкоректни" политически слугини. Ще преживеем и този мрак. "Естетите" и "творците" на малокултурието ще бъдат презрени и забравени. В името на нашите студенти, наследство, настояще и бъдеще", пише още професор Минеков.

От пресцентъра на Академията съобщиха, че е сформирана комисия от членове на Академическия съвет, която ще проведе разговори с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за решаване на проблемите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поздравления и успех!!!

14.12.2019 18:24:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.