• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Протест срещу поскъпналия пренос на минерална вода в Пазарджишко

Протест срещу поскъпналия пренос на минерална вода в Пазарджишко

/КРОСС/ Жители на пазарджишкото село Варвара протестират срещу работата на ръководството на общинския център Септември заради проблема с увеличената такса за пренос на минерална вода. Над 300 души от селото са подкрепили подписка с искане за пълна ревизия на общинската администрация в Септември.

Около 100 души се събраха в 12 часа на разклона Варвара - Велинград. Хората, обаче бяха на тротоарите. Очаква се по-късно движението да бъде затруднено. На място има полиция.

Това е трета протестна неделя. Гражданският протест този път ще премине под формата на митинг-шествие под надслов: "Краде ли се минерална вода и от кого?" Вчера се заговори за контрапротест в защита на кмета на Септември Марин Рачев, но към момента контрапростестиращи няма, предава БНР.

Във Варвара успоредно с този протест тече и подписка с искането да бъде направена пълна ревизия на община Септември. Искането, под което до момента има 300 подписа, в понеделник ще бъде изпратено до Сметната палата и до Агенцията за държавна финансова инспекция за проверка на всички обществени поръчки на общината.

Това потвърди и председателят на инициативния комитет Николай Баташки.

„Основен акцент на протеста ни този път е да питаме краде ли се минерална вода от нерегламентирания достъп за търговски заведения в селото и знае ли и бездейства ли за това кметът на общината Марин Рачев", обяви Баташки. 

В началото на юли беше първият протест на жителите на пазарджишкото село срещу увеличената седем пъти такса за пренос на минерална вода.

Тя беше повишена по предложение на кмета на град Септември Марин Рачев. Според жителите на селото, това ще доведе до скок и на цените на туристическите услуги и ще попречи на развитието на туризма, от който се издържат много семейства в малката родопска община. Те се опасяват и че ще намалеят посещенията в обществените къпални в селото, тъй като рязко ще се повиши и цената на билета .

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.