• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Земеделското министерство обяви война на незаконните къмпинги

Земеделското министерство обяви война на незаконните къмпинги

/КРОСС/ Земеделското министерство обяви война на незаконните къмпинги, след като Национална асоциация „Българско Черноморие" (НАБЧ) разкри над 20 девствени места край морето, които са превърнати в бунища, похвалиха се от асоциацията. От там припомнят, че са стартирали проект, в рамките на който се картират точните места на незаконните къмпинги, които унищожават природата и сеят зарази. Данните са били предоставени в Министерството на земеделието.
След нашия сигнал от ведомството са разпоредили незабавна проверка. На среща в МЗХ с участието на представители на НАБЧ и други НПО-та стана ясно, че резултатите от министерската проверка се припокриват с нашите.
Заместник-министър Георги Костов информира, че е била разпоредена и извършена проверка от Регионалните дирекции на горите в Бургас и Варна.
Инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите запозна присъстващите с резултатите. Проверката на звената на ИАГ по Черноморието съвпадат с наблюденията по проекта на НАБЧ „Да картираме дивакуващите".
По думите на изп. Директор инж. Кръстев, „Картината е тежка". Установени са много сборища на незаконни къмпинги в гористи местности по Черноморието. Установена е незаконна сеч на дървесина и палене на огньове. Съставени са съответните констативни протоколи за нарушения и актове. Проверките ще продължават.
Представители на ПП „Зелените" се съгласиха с направените от НАБЧ и ИАГ констатации и не възразиха срещу мерките за разтурване на незаконните къмпинги.
Председателя на НАБЧ г-н Димитър Канариев информира присъстващите за наблюденията на екипа по проекта „Да картираме дивагуващите" и показа фотографии доказващи увреждането от къмпингуващите не само на горите, но и на хигиената и околната среда като цяло.
Беше поставено искането за съставяне на междуведомствена комисия между Министерство на земеделието и храните, Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, Министерство на здравеопазването и Министерство на вътрешните работи с оглед справянето с проблема и категоричната забрана на дивокъмпингуването. От „Природа за хората и регионите" бе направено предложение да се внесе искане към следващия парламент за промяна в законодателството за допълнителна закрила от наказателния кодекс на длъжностните горски лица с оглед по ефективното изпълнение на задълженията им.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Дотегна ми от демократична "свобода"

Да убием земеделското министерство и Национална асоциация „Българско Черноморие"!

21.09.2014 12:23:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.