• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Започва прехвърлянето на плажовете към Министерството на туризма

Започва прехвърлянето на плажовете към Министерството на туризма

/КРОСС/Правителството одобри промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които се слага началото на процедура, при която концесиите на плажовете ще преминат от Министерството на регионалното развитие към Министерството на туризма.
"Проектът е изготвен като първи етап на предстоящата реформа в сферата на концесионирането на морските плажове и предстоящото прехвърляне на тяхното управление от министъра на регионалното развитие и благоустройството към министъра на туризма", се посочва в съобщението на правителствената пресслужба.

Предвижда се и в срок до два месеца от влизането в сила на промените, които догодина ще се обсъждат в Народното събрание, което вече излезе във ваканция, всички сключени договори за концесия и наем на морските плажове и приложенията, и допълненията към тях да бъдат предоставени на Министерството на туризма.

Тази информация е необходима, за да бъде обосновано подготвен и осъществен вторият етап на реформата - промяна в методологията за отдаване на концесия и наем на черноморските плажове. С нея се цели да се подобри управлението на плажовете и подобряване на плажните услуги.

С промените се внасят и по-големи детайли за санкциите, предвидени за неизрядни концесионери и наематели.

Промените предвиждат концесионерите и наемателите по сключени договори, към датата на влизане в сила на закона, да запазят правата и задълженията си при условията по тях.

За да няма сътресения за идното лято е предвидено всички договори, които изтичат до 30 септември догодина, да бъдат автоматично удължени за една година, при съгласие от страна на концесионера или наемателя.

Служителите в Министерството на регионалното развитие, които сега се занимават с плажните концесии, ще преминат на работа към Министерството на туризма.

Заради тези промени се очакват изменения и в Закона за туризма.

Прехвърлянето на плажовете към туристическото ведомство бе заявено от кабинета още със създаването на ресорно министерство за този сектор.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.