• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Ще има ли оставки в МВР заради неразкритите убийства?

Ще има ли оставки в МВР заради неразкритите убийства?

/КРОСС/ В понеделник бизнесът излезе с остра декларация, в която настоява за незабавното разкриване на убийството на модния бос Александър Антов. Ако това не се случи в най-кратки срокове, КРИБ ще поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Днес председателят на конфедерацията Кирил Домусчие заяви пред Нова телевизия, че членовете на КРИБ са готови да обявят парична награда за онзи, който даде информация, достатъчна за разкриване на убийството. Той каза още, че бизнесът трябва да се чувства сигурен, за да може да инвестира.

„В последните дни станахме свидетели на бездействие от страна на МВР, което няма как да доведе до резултати. Показни разстрели, отвличания, кражби - всичко това трябва да спре", категоричен бе по телефона Домусчиев.

Експертът по сигурност Николай Радулов и Тома Биков, съветник на вътрешния министър Румяна Бъчварова, застанаха един срещу друг в студиото на Нова телевизия по темата МВР.

Николай Радулов заяви, че ведомството не си върши работата и заради системно неизпълняване на задълженията си главният секретар на МВР би трябвало да бъде уволнен, а политическото ръководство да поеме отговорност.
Вижте какво става в последните дни - то не бяха грабежи, то не бяха убийства, то не бяха обири на банките, каза той.

Тома Биков защити министър Румяна Бъчварова като заяви, че политическото ръководство отговаря за разкриваемостта на престъпленията и отбеляза, че статистиката сочи, че разкриваемостта на убийствата в България е 90%. На въпрос защо поръчковитеубийства не са разкрити, той отговори: Защото се извършват от професионалисти, които са учили за това. По думите му в никоя държава не се разкриват всички убийства.

Николай Радулов призна, че наистина България може да се похвали с един от най-високия процент разкриваемост на убийствата, но това е защото в по-голямата си част те са от битов характер и обикновено убиецът като се събуди сам се обажда и се предава.

Откакто Бъчварова е министър има една непрестанна съпротива срещу реформата в МВР, заяви Тома Биков. Това според него е причина за атаката срещу нея и в момента.

Само преди дни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви пред bTV, че е готова да подаде оставка като министър, само, ако премиерът я поиска. Изказването й бе във връзка с недоволството на полицейските служители и състоялия се национален протест. По повод ултиматума на КРИБ обаче министърът все още не се е изказала.

Под силен натиск за резултати МВР се похвали вчера с напредък и по двата показни разстрела, шокирали България през последните няколко дни, коментира днес "Сега" и припомня изказването на зам. главния секретар на МВР - главен комисар Георги Арабаджиев вчера в Пазарджик, според когото по отношение на двете убийства в София разследването върви много ритмично и МВР вече има конкретни насоки и версии както за убийството на Веселин Стоименов, така и на създателя на модната фирма "Агресия" Александър Антов. От думите му се разбра, че се чакат скорошни арести.

Според съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов искането на КРИБ за оставка на министър Румяна Бъчварова, ако не бъде разкрито убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов, е неоснователно.
Според него последните убийства в страната най-вероятно са заради неуредени бизнес отношения.
Става въпрос за добре организирани убийства, които не са на база мутренски отношения. Оттук нататък всичко е в ръцете на разследващите и правораздаващите органи, каза той пред БНТ тази сутрин. 

Каракачанов подчерта, че битовата престъпност продължава да е основен проблем, а за нея не се говори толкова много.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Най накрая се намери някой, дето се усети, че тази не знае за какво става въпрос в МВР.

12.01.2016 09:15:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.