• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Чуколов: Министър Ненчев изпълнява поръчка на турското разузнаване

Чуколов: Министър Ненчев изпълнява поръчка на турското разузнаване

София /КРОСС/ Народният представител от "Атака" от Старозагорски избирателен район Десислав Чуколов зададе въпрос в рамките на парламентарния контрол на военния министър Николай Ненчев относно досиетата на 33 000 военни разузнавачи.
В последно време се наблюдава един абсурд, в който комисията по досиетата изисква от служба „Военна информация", която е на пряко подчинение на военния министър, досиетата на 33000 български разузнавачи. Преди дни парламентарният секретар на министерството на отбраната Пламен Даракчиев изрази своето мнение, че военното разузнаване трябвало да предаде на комисията по досиетата въпросните 33000 архивни единици. С този безумен акт се цели осветляването на 33000 български военни герои, борили се против Турция в ерата на Варшавския договор. Днешното правителство цели да осветли и застраши живота и съдбите на тези герои. Да предаде в ръцете на комисията по досиетата съдбата на тези, които са работили за националната сигурност на страната. В тази комисия заместник председател е не друг, а назначеният от ДПС Айруш Ибрахим Хаджи. Извинението, че това е законът, е напълно неприемливо, защото когато говорят оръжията, законите мълчат.
В тази връзка Чуколов попита: „Преосмислихте ли това ваше решение? Дадохте ли си сметка, че по същия този начин ще покажете, че България осветява всеки, който е работил някога за нея?"
Министър Ненчев заяви, че по закон е длъжен да предаде имената, като това е и негов морален дълг пред обществото. Според министъра гражданите имат правото да знаят за тайните служби на комунистическия режим.
Чуколов заяви, че от "Атака" ще бъдат внесени поправки в този закон. Той даде за пример държави като САЩ и Англия, в които такава информация е засекретена. „А вие, г-н министър, се втурвате да изпълнявате този закон. Виждате, че в обществото има напрежение", добави заместник-председателят на "Атака".
Той призова да се направи широк дебат по тази тема. Чуколов беше категоричен, че военният министър изпълнява поръчка от Турция и турското разузнаване ще му ръкопляска.
Националистът призова министър Ненчев да се извини от парламентарната трибуна на тези разузнавачи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТИКВИ!!

30.01.2015 16:59:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.