• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Акценти в печата

Акценти в печата

/КРОСС/ "До края на годината трябва да знаем подкрепят ли ни евролидерите за еврозоната", прогнозира министърът на финансите в интервю за "Капитал". Според Горанов, "вероятно от Европейсакта централна банка ще изпратят свои експерти в БНБ и в Министерството на финансите, за да огледат как функционират системите и номиналните критерии. Германия е поела ангажимент да направи среща с ЕЦБ за в преддверието на еврозоната", извежда като акцент от интервюто с финансовия министър още седмичникът.

"Асеновград потегли по стъпките на Гърмен и Катуница", коментира в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Над 1000 жители на Асеновград излязоха в сряда на спонтанен протест по улиците на града след като в понеделник група роми нападнаха деца от местния отбор по кану-каяк. Само за часове градът беше буквално блокиран от жандармерия, полиция и специални части, а държавните власти се втурнаха да проверяват ромското гето. Изданието прави аналогия със случилото се в Гърмен и Катуница заради конфликтът между българи и роми, който изкара на улицата местното население и впрегна властите в действие.

Резултатите от Агенцията по безопасност на храните показаха "фалшива паника с храни "второ качество", пише вестник "Труд". Проверката на агенцията показва, че няма двоен стандарт при храните, които се предлагат у нас и в Европа. Стоките в Германия и Австрия са по-евтини заради по-ниската ставка на ДДС. Пред всекидневника земеделският министър Румен Порожанов заявява, че "констатираните отклонения са в рамките на нормалното". Той уточнява още, че допълнителните анализи са показали, е съдържанието на продуктите отговаря на декларираното в етикетите на стоките.

Вестник "24 часа" съобщава: "Магистрала "Хемус" цяла след 7 години!" Изданието допълва, че "има невиждан политически консенсус за завършване на магистралата от София до Варна. Минимум 75 км от "Хемус" ще бъдат построени до края на мандата на настоящото правителство".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.