• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Вестниците пишат

Вестниците пишат

/КРОСС/ Почти всички днешни вестници пишат на първа страница за служебното правителство, което президентът назначава, успоредно с разпускането на Народното събрание. "Министри тичат към Румен Радев...", пише "24 часа" и помества снимка на влизащия тичешком в президентството дипломат Ради Найденов, който е приел да е министър на външните работи. "Проф. Огнян Герджиков е служебният премиер, за поста имало и по-силен претендент", според "Труд".

"Стандарт" добавя, че десет министри вече са сигурни. "Монитор" допълва: "Цял ден кастинг за министри, президентът лично препитва кандидатите". "Капитал дейли" информира, че министър на икономиката в служебния кабинет ще е Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет на Софийския университет.

"Лиляна Павлова яростно брани раздутите сметки за саниране", коментира вестник "Сега". Регионалният министър определи, в телевизионно интервю, сигналите за ниското качество на работа като тенденциозни. Според нея, сега се извърша не обикновено саниране, а цялостен ремонт на стари панелни сгради.
Вестник "Земя" също акцентира на интервюто със заглавие "Магистралите "цъфнаха", според Лиляна Павлова лютата зима и ТИР-овете са виновни за дупките". Все пак тя признава, че половината ни пътища са в лошо състояние.
В рубриката "лични" "24 часа" помества коментар на Юлиан Попов, бивш служебен министър на околната среда и водите, според когото санирането е най-добрият начин да се справим с енергийната бедност. Той призовава медиите не да нападат сега действащата правителствена програма, а да предлагат подобрения като намаляване на субсидирането, поетапно обновяване или безлихвени заеми.
"Аграрният сектор е в тежко състояние, оттук нататък накъде?", пита вестник "Дума". БСП представя проекта си за управление на земеделието, в който се подчертава, че има тенденция на свръхконцентрация в земеделието.
Кметове газят Закона за защита на жвотните, пише "Труд" след поредно нападение на кучета над човек в свищовското село Козловец. Вестникът цитира заместник-председателя на Народното събрание Иван Иванов, който подчертава, че трябва да се наказват виновните собственици на кучета и представители на местната власт вместо наказанието да е само и единствено за самите животни. 
НАП и МВР влизат в кварталните сервизи, информира "Монитор". Всяка втора работилница работела на черно и продавала крадени части. Настоява се за въвеждане на регистър на автомонтоьорите.
"Брюксел призова страните от Европейския съюз да въведат минимална заплата", информира "Сега". Председателят на еврокомисията Жан-Клод Юнкер настоя за достойно възнаграждение, чийто размер държавите сами да определят. 
В САЩ търсят решение на задача на наш учител, съобщава "Стандарт". Математици от цял свят ще умуват над уравнението до 15 април. Задачата на преподавателя по математика в Кърджали Вълчо Милчев е публикувана в американско специализирано списание, очакват се решенията на абонатите на изданието от цял свят.
Видеокамера е записала младежи, които се опитват да изрисуват влаковете на метрото, информира "Телеграф". Бандата нахлула в депото в квартал "Обеля" късно вечерта в понеделник, но  охраната осуетила плановете им.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.