• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Меркел иска по-млади министри в новото правителство

Меркел иска по-млади министри в новото правителство

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел призова по-млади членове на нейната партия да заемат министерски постове в новото правителство на Германия, предава БГНЕС.

Пред германска телевизия канцлерът обяви: „Трябва да сме сигурни, че се обмислят не само хора над 60-те години, но и по-млади".

Тя също така защити "болезнените" отстъпки, направени по отношение на социалдемократите (ГСДП), за да подпишат коалиционно споразумение. Сделката дойде след продължили месеци спорове в резултат на неубедителните резултати от изборите. Все още обаче споразумението между консерватори и социалдемократи трябва да бъде одобрено от 460-те хиляди членове на ГСДП, като резултатът ще бъде ясен през март. В петък лидерът на социалдемократите Мартин Шулц се отказа от плановете си да стане външен министър в новото правителство, заявявайки, че не иска дебат за неговата роля да застраши новата коалиция.

"Сега трябва да покажем, че можем да започнем с нов отбор", каза Меркел.

Християндемократическият съюз (ХДС) има да запълни шест министерски поста. Някои среди от консервативния блок ХДС/ХСС не са много доволни от това, че ключовият пост на финансовия министър отива при социалдемократите, поради безпокойство, че финансовата дисциплина на предишния финансов министър Волфганг Шойбле може да отиде в историята.

Но Меркел се опитва да убеди своите критици в правилността на това решение.

„Искам да кажа, че ние определихме политиките и финансовият министър не може просто да прави каквото му харесва", категорична бе тя.

Социалдемократите са критични по отношение на наричаното от тях „принудителни строги ограничения", наложени на страните от Южна Европа като Гърция от Волфганг Шойбле и казаха по време на предизборната кампания, че те ще стимулират инвестициите. В неделя Олаф Шолц от социалдемократите, за когото се очаква да стане новият финансов министър, каза, че Германия не трябва да казва на другите европейски страни как да ръководят икономиките си и че са били направени грешки. Но Шолц също така каза, че ще продължи балансираната бюджетна политика на Шойбле.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По същата логика следва и Меркел да си ходи!

12.02.2018 13:19:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.