• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Корнелия Нинова: Бойко Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи

Корнелия Нинова:  Бойко Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи

/КРОСС/ "Според нас предложенията за нов министър на околната среда и водите са политически назначения, без експертиза. По-важното обаче в случая е, че това няма да промени нищо. Господин Бойко Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, включително в този кабинет, но нищо не се променя в модела на управление, в стила на управление, така че допускам, че ще се продължи постарому", каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Корнелия Нинова, лидер на БСП. Затова и нашата амбиция е да се смени модела и цялото правителство всъщност, допълни тя.

По отношение на ареста на бившия вече министър на екологията Нено Димов, лидерът на левицата коментира, че не би трябвало да има шапка на министри и който и да е човек на важен пост в държавата, но както се вижда вече и в общественото мнение и коментари се чува, че бившия министър не е единствения виновник за кризата с водата в Перник и е изкупителна жертва на целия модел на управление и на ситуацията, в която са влезли управляващите.

"Има доста институции, които отговарят за този проблем, за управлението на ВиК сектора и просто в момента един е хвърлен на амбразурата. Но така или иначе това няма да промени с нещо ситуацията, защото и да се сложи нов министър, не се променя нищо в Закона за водите. Какво става с тези 400 язовира, които са в предаварийно състояние", запита Нинова.

"Къде са 500-те милиона, които са се налели в консолидационната компания за ремонт на язовири, които ги няма и никой не казва къде са. 113 язовира 10 години не може да им се намерят собствениците. Управляващите имат цялата власт в ръцете си – изпълнителна, законодателна, служби и не знаят кой е собственик – и какво ще направи един нов министър, който и да е той", запита още Корнелия Нинова.

Според нея отговорността за създалата се ситуация с кризата с водата в Перник е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но политиката, стила на управление го прави и въвежда той.

По отношение на внасянето на вот на недоверие, лидерът на БСП коментира, че не са се отказали от идеята. Той ще е за кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда.

"Започваме консултации в четвъртък и петък", допълни Корнелия Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Луканов и Жан ги прецакаха щатите и службите им, а и те започнаха управление при налична криза. Станишев си е идиот , но до коалицията, криво - ляво се оправяха, но повече говореха. Орешарски не държеше юздите, а беше дамо експерт. Нинова е права. Борисов винаги е държал цялата власт, в целият и обем: парламентарно мнозинство, министерски съвет, служби, прокуратура а и висшите съдии. И дори при това положение нищо не направи. Най-бедни сме, децата ни са най-необразовани, общество отдавна няма, хората са страхливи и в по-голямата си част лишени от собствено достойнство. Печелят избори с 12% от общия брой на избирателите и то с манипулации. Циганите са решаващия фактор. Ето това направи Борисов. Да си е жив и здрав на избирателите и на негласувалите.

14.01.2020 09:49:34

хахахааааааааа

А как работеше по времето на Луканов, Жан Виденов, Станишев и Орешарски!!!

14.01.2020 09:00:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.