• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Р. Бъчварова: Нулева толерантност към престъпността

Р. Бъчварова: Нулева толерантност към престъпността

/КРОСС/ „Нулева толерантност към престъпността" е формулата, която ни постави министър-председателят по време на съвещанието и която ние изцяло приемаме, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след национално съвещание на МВР, цитирана в официално съобщение на вътрешното министерство.

Така тя става поредният вътрешен министър, който стига до заклинанието за нулевата толерантност към престъпността при ширеща се безнаказаност.
„Необходимо е сътрудничество на службите и на централно, и на териториално ниво", заяви още министър Бъчварова след среща на ръководните органи на МВР, Прокуратурата и ДАНС. Тя посочи, че днешното съвещание е нова форма на диалог в работата и си поставя за цел да набележи приоритетите в работата на МВР оттук нататък, да се планират мерки за борба с корупцията и укрепване на обществения ред. Получихме уверение за политическа подкрепа за посоката, в която работим, заяви още вътрешният министър. Тя акцентирала върху изграденото изключително доброто партньорство с Прокуратурата, с ДАНС и с останалите институции, което дава добри резултати и заяви категорично, че това е пътят, по който службите ще продължат да работят и занапред. „Това сътрудничество е необходимо и важно за нас и на централно и на териториално ниво", допълни министър Бъчварова.
Тя съобщи, че по време на съвещанието е направен общ анализ на вътрешната сигурност в страната. На базата на резултатите от проучванията и на нашите предварително зададени приоритети в работата мисля, че нямаме разлика, разминаване и това е най-същественият извод. Всички ние работим в посока на тези рискове, които очертахме днес", заяви вътрешният министър. Според главния прокурор Сотир Цацаров именно чрез диалог, като днешния ще могат да се решат проблемите на всяко ниво. Формулата, която ни постави министър-председателят по време на съвещанието и която се приема и от нас, е нулева толерантност към престъпността. Това се опитахме да кажем на хората вътре, че нулевата толерантност означава от разкриване на тежък грабеж в столичен мол до предотвратяване на всякакви прояви на безнаказаност по улиците", пояснил той. В този смисъл е и една от основните насоки - охраната на обществения ред - всичко онова, което е необходимо, за да почувства българският гражданин, че държавата е на своето място.Той обяснил, че на участниците в съвещанието е даден ясен знак „Силата на държавата сте вие и тази сила трябва да бъде упражнявана върху всички онези, които смятат, че могат да издевателстват над нашия, вашия или на всеки един от нашите съграждани спокоен ден ". Главният прокурор откроил и втората насока в днешния работен формат - противодействието на корупцията по високите етажи. „То е свързано с добра работа на ДАНС и с някои организационни и законодателни измерения, които съм сигурен, че скоро време ще станат публични", добавил той. Засегната била и темата за битовата престъпност, която по думите му, е една от най-тормозещите за малките населени места.
В работата на съвещанието участвали ръководителите на централните и териториалните структури на МВР и ДАНС, както и представители на прокуратурата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо нулева, бе булка, трябва да е отрицателна.

03.03.2016 00:14:05

Анонимен

Крадецът вика: Дръжте крадеца!!!

01.03.2016 19:41:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.