• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Правосъдният министър чака предложения от затворите за кандидатстване по европроекти

Правосъдният министър чака предложения от затворите за кандидатстване по европроекти

София /КРОСС/ Срок от една седмица даде министърът на правосъдието Христо Иванов на началниците на затвори, да проведат срещи с представителите на Синдиката на надзирателите в България, за да се прецени дали може, като изключение, да се приложи 24-часов режим на работа на надзорно-охранителния състав.
„Очаквам да се постигне съгласие между синдикатите и ръководствата на местата за лишаване от свобода така че там, където има недоокомплектоване на служители или пък затворите са на отдалечено място, да се приложи по-гъвкав режим, включващ 24-часови смени", заяви днес министър Иванов, по време на Национално съвещание с ръководството на местата за лишаване от свобода и началниците на затвори.
Една от основните задачи, която бе обсъдена, е провеждането на изборите за народни представители на 5 октомври т.г. Очаква се да бъдат открити 19 секции, на територията на затворите и следствените арести, в които лицата с мярка „задържане под стража" да могат да упражнят правото си на глас.
По време на срещата се начертаха и конкретни цели за повишаване на сигурността в местата за лишаване от свобода, подобряване на битовите условия, привличане на честния сектор в инвестиционни проекти, както и подготовка за участие в проекти с европейско финансиране.
По думите на министър Христо Иванов, да края на месец септември, ръководствата на всички места за лишаване от свобода трябва да предложат приоритети и стратегически цели за развитие на системата на изпълнение на наказанията до 2020 г., които да залегнат в бъдещите оперативни програми финансирани от фондовете на Европейския съюз.
Във връзка с влизането в сила на новия Закон за МВР, с който заплатите на служителите от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" ( ГДИН) се приравняват с тези на служителите в системата на МВР, министър Иванов изиска от създадената наскоро работна група от ГДИН и Главна дирекция „Охрана", изготвянето на точен разчет за допълнителните средства за заплати и социални придобивки. На база на този разчет ще се водят разговори с Министерството на финансите за увеличаване на бюджета на Министерство на правосъдието, заяви министърът.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.