• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

ГСДП представи всичките си министри в новото правителство на Ангела Меркел

ГСДП представи всичките си министри в новото правителство на Ангела Меркел

/КРОСС/ Германската социалдемократическа партия разкри кои ще са шестте министри в следващото правителство на канцлера Ангела Меркел. След две седмици слухове, Deutsche Welle отбелязва, че изненадите са две.

Олаф Шолц - министър на финансите : Кметът на Хамбург се смяташе от дълго време за фаворит за поста. Той бе министър на труда в правителството на Меркел между 2007 и 2009 г. Той е смятан за популярен в ГСДП. Според председателя на партията Андреа Налес Шолц „като експерт смесва фискална дисциплина с инвестиции в новата инфраструктура". Политикът ще стане и вицеканцлер на Германия.

Хайко Маас - външен министър : 51-годишният Маас е бивш министър на правосъдието. Според досегашния външен министър Зигмар Габриел „той ще свърши отлична работа" и ще внесе необходимите „дипломатически умения", необходими за германската роля на международната сцена.

Хубертус Хайл - министър на труда и социалните въпроси: Той бе досега генерален секретар на ГСДП. Депутат от 1998 г. насам той бе част от комисията по образованието по време на преговорите за съставянето на новата „Голяма коалиция".

Катарина Барли - министър на правосъдието : Преди Барли бе министър на труда и на семейните въпроси. Според Налес тя се е доказала, че може бързо да стане способен министър.

Франциска Гифей - министър на семейните въпроси: Бивш кмет на берлинската община „Нойкьолн". За германия е рядко политик да прескочи Бундестага между местната власт и министерския пост. Според Олаф Шолц нейният опит като кмет я е подготвил за бъдещите предизвикателства, с които тя може да се сблъска като министър.

Свеня Шулце - министър на околната среда : досега тя бе министър на науката, иновациите и изследванията в германската провинция Северен Рейн - Вестфалия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.