• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Посланиците ни по света мизерствали и просели

Посланиците ни по света мизерствали и просели

/КРОСС/Посланиците ни по света са принудени да просят пари от местни бизнесмени или пък от богати българи. За това сигнализира народният представител от ДПС Четин Казак по време на заседание на парламентарната комисия по външна политика.

Депутатите от тази комисия се захванаха с обсъждане на първо четене на проекта за бюджет на Министерство на външните работи за следващата година, а да защити разпределението на парите дойде и самият министър на външните работи Даниел Митов.

Именно по темата за бюджета ДПС депутатът заяви, че е крайно време държавата да обърне внимание на мизерията, в която работят дипломатическите представителства. "Посланиците ни са обърнати на просяци за елементарни неща", изтъкна Казак и разказа, че един посланик разполага с 900 евро за година, а трябва да организира поне два приема. „С трици маймуни не може да очакваме", отсече депутатът от движението.

С думите му се съгласи и народният представител от "БСП Лява България" и ексминистър на външните работи Кристиан Вигенин.

„Едни от най-ниските заплати в държавната администрация са във външно министерство", посочи социалистът и поиска да разбере дали в следващата година има предвидено увеличение на заплатите.

„Това са истини", се съгласи с критиката министър Митов и увери, че ако има начин, то нашите посланици ще работят при други условия. „Посолства ще закриваме само ако вече сме в кома и няма никакъв шанс", увери външният ни министър.

Въпроса за закриване на посолства повдигна депутатът от АБВ Георги Кючюков, който призна, че като лекар знае, че „когато някой е болен се търси начин за лечението му, а не направо погребална агенция".

Външно министерство има намерение да продава свои имоти по света, стана ясно още от разчетите на бюджета за 2016-та година.

„В Етиопия имаме огромен комплекс, а нямаме представителство. Камбоджа имаме отново огромен комплекс, а имаме един служител", разказа министър Митов.

С 10% по-висок е бюджетът на МВнР, като то ще разполага с 122,6 млн. лева за следващата година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Възмутен

Външно лъжат! Един посланик в страна напр. на ЕС взема 3500 евро чиста заплата плюс до 1500 евро надбавки за семейството плюс заплата в левове от България, защото в чужбина парите са командировъчни. Има резиденция за 5000 евро на месец, има служебен Мерцедес и не плаща никакви режийни за парно, телефони, ток и прочее. Реалната заплата е над 10 хиляди евро. И това малко им се вижда на някои, при положение, че в България пенсионерите живеят с 200 евро, а нормалните трудещи се с 500 евро месечно. Пълно безочие!И тия, които публикуват подобни оплаквания първо да проверяват и после да пишат. Друг е въпросът, че посланиците на ГЕРБ нищо и не вършат, ама абсолютно нищо полезно за държавата, а само за себе си крадат по всякакъв начин - ремонти, отдаване под наем на българска собственост и прочее далавери...

11.11.2015 17:09:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.