• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ 24 Часа
„Иракското правителство е харесало изобретение на Българската академия на науките (БАН), което позволява защита на нефтопроводите от терористични атаки. Това съобщи иракският посланик в София Асад ал Самарай пред „24 часа"."


Преса
„Радан Кънев успя да втвърди позицията на Реформаторския блок (РБ) към ГЕРБ и торпилира засега възможна коалиция с партията на Борисов. Още преди да е влязъл в парламента, Кънев започна да кадрува на най-високо ниво. Лидерът на ДСБ демонстрира надмощие в коалицията, налагайки декларация с безалтернативен ултиматум - независимо от изборния резултат блокът не приема Бойко Борисов отново да стане премиер."

 

Телеграф
„Спасители вадят всяка сутрин банкноти от 2, 5 и 20 лева от морето. Много туристи влизат да се къпят, като затъкват парите си В банските, за да не им ги откраднат, но често ги губят, разкриха плажни гардове пред „Телеграф". Доста беден обаче е в последно време „уловът" на пясъка. Все по-рядко туристите губят бижута, като най-често забравят дрехи и шапки. Във Варна например са останали само 4-5 плажни иманяри, които минават вечер с детектор да търсят „съкровища", след като си тръгнат летовниците. „


Капитал Дейли
„След неуспеха навономическия и спортния министър да спрат задействани от предшествениците си спорни сделки като увеличение на капитала на "Южен поток България" и ремонта на Зимния дворец здравният им колега Мирослав енковуспя да се пребори с наследените поръчки за 29 млн. лв. от бившия здравен министър Таня Андреева. Още с встъпването си в длъжност той заяви, че първата му работа ще бъде да направи пълна ревизия на документацията по търговете за здравна информационна система, за доставка на нови коли за Спешна помощ, за оборудване на спешните отделения на болниците и др. Те бяха пуснати от Таня Андреева часове преди да напусне поста, а други във времето, когато кабинетът беше в оставка. „


в. Репортер
Още хора от протестите срещу предишната власт получи ха постове в Министерския съвет. След като Христо Иванов от „Протестна мрежа'' стана вицепремиер, вчера министър-председателят Близнашки представи съветниците си. Сред тях има добре познати лица от улицата.
Поредните представители на протестите срещу кабинета „Орешарски" получиха постове в Министерския съвет вчера когато служебният премиер Георги Близнашки представи новите си съветници.


в. Труд
Комисията за защита на конкуренцията разследва за злоупотреба с монополно положение най-голямата компания за топлинно счетоводство у нас - „Техем". Причината - фирмата е продавала по различни цени едни и същи топломери.
Проверката на антимонополната комисия е установила, че от февруари 2013 г. до февруари 2014 г. компанията е продавала една и съща марка топломер по 39 лв. в София, Плевен и Русе, а в Пловдив - по 43 лв. Самото отчитане на уреда в Пловдив е струвало 8,95 лв., в София и в Плевен - по 5 лева, а в Русе - по 1,07 лева. Ако се докаже злоупотреба с монополно положение, глобата за „Техем" може да стигне до 10% от оборота й за съответния период.

 

в. Думa
Митов подкрепи САЩ за спорен договор с ЕС
Външният министър Даниел Митов скандално подкрепи вчера Трансатлантическото търговско споразумение между ЕС и САЩ след среща с американската посланичка Марси Рийс.
ДУМА припомня, че споразумението е едно от най-спорните в отношенията между Евросъюза и САЩ, а в самия ЕС не само че няма консенсус за него, но и повечето страни го отхвърлят като напълно противоречащо на европейското законодателство. Спогодбата предвижда свободна търговия със САЩ, като отпаднат санитарни и други ограничения, в това число внасянето на ГМОпродукти. За тази есен са предвидени множество протести в европейски столици срещу подобно уеднаквяване на стандартите за търговия в ущърб на европейските граждани.


в. Сега
Здравното министерство спря поръчки за близо 30 млн. лв.
Изпълнението на обществени поръчки за близо 30 млн. лв. в здравеопазването е спряно, съобщи служебният здравен министър Мирослав Ненков вчера. Конкурсите са обявени в последния момент по време на управлението на бившия здравен министър Таня Андреева и засягат ключови проекти за системата. "По всяка поръчка има много жалби от участници в търгове. От парите няма да бъде загубена нито стотинка", обясни Ненков, без да навлиза в детайли. Съдбата на самите проекти остава неизвестна, а изпълнението им за пореден път се отлага във времето.


в. Новинар
Голи готвачи с цигара в уста - новата атракция по морето
Освен всевъзможни надуваеми атракциони и кресливи роми с кочани царевица, на плажа тази година има и нов вид забележителност - гол готвач с цигара в уста.
Макар да не отговаря на нито едно изискване на Агенцията по безопасност на храните (БАБХ), той е честа гледка в заведенията по курортите ни. Притеснителното е, че дори не се крие. На новата атракция се натъкна „Новинар" на Българското Черноморие, което показа още, че туристът няма глас за нищо през ваканцията, която е чакал цяла година.


в. Монитор
Българин от Австрия стана донор на трима
61-годишният мъж получи инсулт на почивка в родината
Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщават от МБАЛ - Бургас. Починалият е българин, живеещ в Австрия, който е бил на почивка в Бургас със съпругата си. След като получава мозъчен кръвоизлив и лекарите установяват инструментална мозъчна смърт, именно тя взима трудното, но и изключително хуманно решение да дари органите му, които могат да спасят трима души.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.