• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Караниколов: Заставаме на страната на работниците от ЕМКО, няма да останат без работа

Караниколов: Заставаме на страната на работниците от ЕМКО, няма да останат без работа

/КРОСС/ Лицензът на оръжейния завод ЕМКО в Трявна ще бъде възстановен веднага след като бъдат отстранени установените от междуведомствения съвет нарушения в предприятието. Това съобщи на специално свикано по случая пресконференция министърът на икономиката Емил Караниколов и категорично заяви, че държавата застава зад работниците.

„Производството в дружеството не е спирало и то ще продължи да работи, заяви министърът на икономиката, цитиран", от БНР.

„Отнемането на лиценза за търговия е за шест месеца до отстраняването на допуснатите сериозни нарушения, които имат отношение към сигурността на работниците и жителите на града, а именно в складовете на ЕМКО се съхраняват боеприпаси и вещества, които по закон не трябва да са на едно място. На двора на производствената площадка се намират боеприпаси, което също се забранява от закона. Има и установени нарушения на противопожарната безопасност, посочи министърът. Затова на ръководството е възложено да отстрани незабавно нарушенията в срок от шест месеца. Тогава ще бъде възстановен и лицензът за търговия. Според закона, лицензът за производство не може да се пипа", уточни министър Емил Караниколов и посочи, че през последния месец, странно, според него, се нагнетява напрежение във военно-промишления комплекс.

Над 400 работници от завода протестираха тази сутрин срещу замразяването на търговския лиценз на дружеството. Оръжейниците се опасяват да не загубят работните си места.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.