• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Героят, който се изправи срещу убиеца в Орегон

Героят, който се изправи срещу убиеца в Орегон

/КРОСС/Ветеран от армията беше прострелян седем пъти, докато се опитваше да спаси студенти при стрелбата в колеж в американския град Розбург, в щата Орегон снощи. За щастие мъжът е откаран веднага в местна болница, опериран е и се възстановява.

Името му е Крис Минц и той просто се опита "да предпази няколко човека", както каза леля му Шелиа Браун пред NBC News. "Казаха ни, че Крис е направил героични неща, за да предпази хората", заяви г-жа Браун.

Роден в Рандълман, Северна Каролина, Минц е служил около 10 години в армията и тъкмо е започнал колеж в Орегон. Нападението в колежа снощи е поставило 30-годишния мъж в ситуация, в която или да се жертва с надеждата да спаси човешки животи или тихо да се моли за собствения си. Малко хора биха избрали първото, но той го направи. Минц е прострелян в корема, ръцете, гърба и след нападението е с два счупени крака.

"Казаха ми, че се е изправил срещу убиеца. Крис никога не би стоял отстрани и просто да гледа как нещо ужасяващо се случва", заяви братовчедът на Минц Дерек Буржо пред DailyMail.

Буржо каза още, че е постъпил заедно с Минц в армията след завършване на училище. След напускане на армията Крис Минц се е занимавал с боеве в клетка и е кандидатствал в колеж. Едно от най-съкровенните му желания обаче е да е фитнес инструкторВ Орегон 30-годишният мъж отглежда сина си Тайрик, който по стечение на обстоятелствата точно вчера е имал рожден ден. Минц е започнал денят на трагедията в Орегон с Фейсбук пост, в който честити рождения ден на детето си.

Преди няколко дни пък съдбовно или не той е публикувал следния статус в социалната мрежа:

"Защо да губим времето си, чудейки се как и кога ще се наслаждаваме на живота. Спомените са това, заради което си заслужава да живеем. Дори лошите такива ти носят възможността впоследствие да обичаш хубавите."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.