• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Жълт код е обявен за 27 януари в цялата страна заради ниски температури

Жълт код е обявен за 27 януари в цялата страна заради ниски температури

/КРОСС/ Жълт код е обявен за 27 януари в цялата страна заради ниски температури. Сутринта минималните температури ще са предимно между минус 11° и минус 16°, на места и по-ниски. Максималните също ще остават отрицателни.

През следващото денонощие атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за януари. 

През деня на много места в страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността, главно в Западна България, ще се разкъсва. Ще духа слаб, в североизточните райони - до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в местата с по-трайна мъгла и по-ниски.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от минус 1° до 2°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен по върховете и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

През почивните дни и в понеделник съществени валежи не се очакват. Сутрешните температури ще остават сравнително ниски, в повечето места между минус 11° и минус 6°, а дневните най-често ще са между минус 1° и 4°. В планините и планинските райони, както и след обяд, ще има и слънчеви часове, докато на много места в равнинната част от страната, ще бъде с мъгла или инверсионна облачност, които покрай река Дунав и на места в Източна България ще се задържат през целия ден; там и дневните температури ще остават по-ниски. От ниската облачност в отделни райони ще превалява съвсем слаб сняг.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.