• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

"Отблизо с Мира" е шести сезон в ефира на БНТ

"Отблизо с Мира" е шести сезон в ефира на БНТ

/КРОСС/ Предаването се заръща с нови рубрики и обновено студио

Очакваният шести сезон на „Отблизо с Мира" стартира в събота (17-ти септември) от 11:00 часа. Предаването се завръща с нови рубрики и обновено студио в ефира на БНТ1. Водещата Мира Добрева ще продължи традицията да представя ценни хора и важни събития, които остават незабелязани в общия информационен поток.

Рубриката „Дневникът на Червенокосата" продължава да заема специално място в изданията на предаването. През новия телевизионен сезон обаче, зрителите ще могат да видят червенокосата Боряна Граматикова в друга светлина. На нея ще бъде поверена нова рубрика, която ще поставя акцента върху темите, които вълнуват младите хора. Всяка събота и неделя гост-коментатори ще представят любопитни истории от България и света, пречупени през техния личен опит.

С реверанс към есента, първите издания на „Отблизо с Мира" на 17-ти и 18-ти септември ще припомнят събития от разгара на лятото. Зрителите ще имат възможност да видят любопитна история, заснета по време на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, който бе водещ на коментарното предаване на БНТ „Линия Рио" по време на Олимпиадата, интервюира един баща, който кръщава децата си на градовете, домакини на най-известното международно състезание в света. Защо децата му носят имената Атина, Париж и Сидни, зрителите ще научат в неделя.

През лятото камерата на „Отблизо с Мира" запечата красиви кадри от международния фестивал на пясъчните фигури „Ruse Sand Fest-2016" в Русе, който тази година бе посветен на спортната слава и нейните символи. 700 тона пясък бяха необходими на българските и чуждестранни участници, за да изваят своите скулптури, част от които достигаха внушителните 3 метра височина.

Гост на Мира Добрева ще бъде известният водещи на БНТ Драгомир Драганов, който ще разкрие подробности около забележителната си лична колекция, посветна на цирковото изкуство. Какви са мотивите му да дари чуждестранните плакати от нея на музея на цирковото изкуство във Виена, както и каква емоционална стойност носи тя за него, зрителите на предаването ще научат на 18-ти септември (неделя). По покана на директорите на музея Драганов ще представи във Виена през следващата година експозиция, посветена на 120-годишнината от създаването на българското цирково изкуство. Той ще разкаже и за вдъхновяващия си проект: първия частен виртуален музей на българското цирково изкуство BGCIRCUS.COM, който има амбицията да превърне в информационен портал за всички циркови артисти по света.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.