• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Радан Кънев не събрал гласове за евродепутат, смята социологът Михаил Мирчев

Радан Кънев не събрал гласове за евродепутат, смята социологът Михаил Мирчев

/КРОСС/ Според социолога Михаил Мирчев от "Демократична България" нямат обявените 6.06% от гласовете на евроизборите, проведени на 26 май. Това съобщи той в социалната мрежа Фейсбук. "Те имат едва 5.879%. Не им стига за 1 депутат. Не им стигат 58 гласа", пише Мирчев.

В неговия пост се казва:

"Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е фалшиво даден от ЦИК...## Как е направено от ЦИК? В нарушение на чл. 278 (2) т. 9 от ИК. И в разрез със Методическото Указание на самата ЦИК.

### Там е императивно записано, че вотът "не подкрепям никого" е вот, и той е ДЕЙСТВИТЕЛЕН вот. Значи, той е в 100% от които се вадят %-те на партиите.#### Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни глупаци.

#### Те махат тези 3% от истинските 100% и после от другите фалшиви 100% вадят %-те на партиите... Това е манипулацията... Става дума за ИГРА с едни 61.029 гласа, които са маркирали вот "Не подкрепям никого", пише социологът.

В същото време Мирчев признава, че 61.029 гласа не са малко. "Това са едни специални мислещи и активни избиратели. Не са какви да е... И никой не бива да си играе с ТЯХ... Техният вот е действителен и не е по-малко действителен от онзи за отделните партии", признава социологът.

От своя страна социологът Цветозар Томов също излезе с позиция по въпроса във Фейсбук. 

В социалната мрежа той заяви, че твърдението на проф. Михаил Мирчев се дължало единствено на некомпетентността му.

Твърдението, че гласовете "не подкрепям никого" трябва да се вземат предвид при изчисляването на квотата на Хеър издава и непознаване на метода, и непознаване на Изборния кодекс, посочва той.

Томов е на мнение, че не може да става въпрос за умишлена манипулация от страна на Мирчев, а за небрежност. Според него обаче е безотговорно да се предизвикват "евтини сензации" по подобен начин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калин

Само чрез измама Демократична България са вкарали човек в европарламента, няма друг начин.

03.06.2019 23:06:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.