• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Алтернативният бюджет и европредседателството във фокуса на конгреса на БСП

Алтернативният бюджет и европредседателството във фокуса на конгреса на БСП

/КРОСС/ "Предстоящият в събота конгрес на БСП се свиква след решение на Националния съвет, а не просто поради желанието на лидера Корнелия Нинова". Това каза в сутрешния блок на БТВ Стоян Мирчев, депутат от БСП за България. Той добави, че винаги около конгресите на партията е имало някаква емоция, но те се свикват за разрешаване или обсъждане на проблем.

"В случая дневния ред ще бъде да разгледаме нашия алтернативен вариант за бюджет и предстоящото европредседателство", коментира още Мирчев. Смятаме, че трябва да затвърдим това, че сме единствената алтернатива в момента в политическия живот в страната и трябва съответно да предложим такъв тип документи на хората и решения, които доказват това, каза още депутатът от левицата. Винаги е имало опозиция в БСП, това е така и винаги ще бъде - и точно в това е шареността на нашата партия и демократичните принципи, които са залегнали при нас", допълни той.

"При другите партии няма такова нещо, защото това са лидерски партии и мнението на лидера при неговото събуждане е определящо за техните действия", каза още Стоян Мирчев.

Според него БСП в момента стои достатъчно стабилно на политическата сцена и начина на действие на лидера Корнелия Нинова като цяло са правилни. "На мен лично ми харесва остротата, с която заемаме позициите, тъй като нещата в България са стигнали до такова равнище, че ако остро не се поставят проблемите, те няма да се разрешат", каза още депутатът от левицата.

Мирчев отбеляза, че дневният ред, одобрен от Националния съвет, е по-скоро пожелателен, а самият конгрес вече ще определи с какви теми ще се занимава, включително е възможно Корнелия Нинова, ако пожелае, да поиска вот на доверие.

"Управляващото мнозинство генерира буфери в бюджета, излишъци и в следващия момент тегли заеми - това е една основна икономическа грешка, така че тяхното икономическо, финансово и фискално поведение е всичко друго, но не следи нормалните логики и принципи, които са в икономиката". Така Стоян Мирчев коментира бюджета на правителството, обявен преди дни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.