• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Даниел Митов: Трябва да дадем ясен знак, че сме отговорни членове на ЕС

Даниел Митов: Трябва да дадем ясен знак, че сме отговорни членове на ЕС

/КРОСС/ "Аз от години работя в Националния демократически институт в САЩ и не живея в България. Предложението на президента Плевнелиев ме завари по време на работа в Брюксел. Трябваше да си помисля над предложението му няколко дни, но накрая го приех." Това каза в предаването на БТВ „ Лице в лице" Даниел Митов, министър на външните работи в служебния кабинет „Близнашки".

Той благодари за даденото доверие от страна на Росен Плевнелиев и новия премиер Георги Близнашки и обеща да направи всичко възможно да оправдае дадената възможност.

"Вярно е, че съществува едно съмнение в Брюксел и сред западните партньори доколко във всички случаи и ситуации може да се разчита на България. Не че страната ни е излизала от ЕС и НАТО, но ние трябва да дадем ясен знак, че ние продължаваме да сме отдадени и отговорни членове", категоричен бе той.

Даниел Митов заяви, че той, премиерът Близнашки и президентът Плевнелиев ще направят всичко възможно по най-добрия начин да защитят кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар.

Митов заяви, че България има реални шансове да защити кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика.

"Дори и да не успеем в това си начинание, ние ще направим всичко възможно на нея да й бъде избран подходящ за нейното портфолио ресор", добави министърът.

"Позицията, която преди време изразих, че Цветан Цветанов е най-добрият министър в кабинета на ГЕРБ, това беше партийна и ситуационна позиция и тя беше на базата на добрите резултати, които той беше постигнал в първите месеци на управлението на правителството на Бойко Борисов. От това, което виждам като състав на служебния кабинет мога да заявя, че президентът не е бил повлиян от някакви политически или други интереси, а той е избран изключително добре и включва сериозни експерти в своите области", завърши Даниел Митов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.