• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вигенин: Скандалът с Калин Митрев е надуване на балон, за да бъде уязвена Бокова

Вигенин: Скандалът с Калин Митрев е надуване на балон, за да бъде уязвена Бокова

/КРОСС/ "Въпросът с Калин Митрев е въпрос на ЕБВР - те да си направят проверката и да преценят има ли нарушения, които възпрепятстват дейността му. От наша страна пък да се провери дали тези средства са декларирани, дали са платени данъци, така, както твърди самият той", коментира пред Канал 3 бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

Цялото това надуване на балона специално тук в България е свързано преди всичко с Ирина Бокова и целта да бъде отново уязвена, категоричен е соцдепутатът. Според него се вадят от контекста нейни дейности, свързани с Азебрайджан, които въобще не дават пълна картина за нейния ангажимент в тази страна, за да се направи изводът, че парите на Калин Митрев като консултант са свързани със задачата тя да изчисти имиджа на властите на режима в Азербайджан. Вигенин потвърди, че е факт, че е имало изложба на Азербайджан в ЮНЕСКО и ангажиране на Бокова с фондацията на съпругата на президента на тази страна, но в същото време два пъти е награждавала борци за човешки права в страната, които са били в затвора. "Когато награждаваш такива хора, буквално зашлевяваш режима в Азербайджан, не му чистиш имиджа", намира липса на логика Вигенин.

Според него атаката е свързана и с влиянието на ключова фигура като сегашния директор на ЮНЕСКО върху избора на нейния наследник на поста, който предстои. "Това надуване на балона около Бокова просто няма как да издържи. Не може въобще да направим тази връзка между ангажимента на Митрев като консултант и нейната дейност", категоричен е депутатът от външната комисия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Смешно и некомпетентно е да се твърди че от Бокова зависи избора на нейн заместник в Юнеско..."- Само с това съм съгласен, всичко останало е изсмукано я от пръстите, я от някъде другаде! Този, който го е писал - той си знае откъде! Никога и никъде не е ставало на въпрос Бокова да предопределя наследника си!!! Нещата просто не стават така!!! Какво ще е бъдещето на Ирина Бокова - само Бог знае!!!

08.09.2017 20:05:16

Нещастен шут, този Вигенин ... само той само него

http://m.dir.bg/dnes/news/26359568/

08.09.2017 18:35:21

Каква ти ключова фигура ...

Смешно и некомпетентно е да се твърди че от Бокова зависи избора на нейн заместник в Юнеско. След всички негативни доклади за нейното управление мениджмънт на организацията, и харчене на пари за лични цели. Тя просто е извън играта. А въпросът не е дали Митрев е получавал космически суми по време или не на неговия пост в ЕБВР, а кой и защо му е плащал. Докато и Бокова флиртува и награждава съпругата на един тоталитарен лидер. Вие сте в ролята на канарчето, г-н Вигенин ...

08.09.2017 12:56:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.