• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ в. Стандарт
Лудогорец доведе „Реал"
"Лудогорец" доведе в България кралете на европейския футбол. Жребият за Шампионската I лига прати в групата на родните "орли" сегашния носител на трофея "Реал" (Мадрид), който десет пъти е ставал номер 1 в Европа. В София идва и британският колос "Ливърпул", пет пъти ликувал като европейски първенец. Швейцарският "Базел" е третият тим, срещу който ще се изправи родният шампион. Така българските фенове имат шанса да видят на живо суперзвездите Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Стивън Джерард и Бал отели. "Лудогорец" стигна до Лигата на богатите след драматична победа срещу "Стяуа" след дузпи. Герой на мача стана румънският защитник Моци, който застана на вратата. Той вкара една и спаси две дузпи, хвърляйки в еуфория цяла България.


в. Капитал Дейли
Почти война в Украйна
Президентът Порошенко обвини Русия, че е нахлула с войски в помощ на сепаратистите прилича на нападение от Русия срещу Украйна и макар истинските войни да не започват в такива ограничени мащаби, вече месеци конфликтът е военизиран и се води на голяма територия. В четвъртък Киев вече на най-високо ниво заговори за руска военна инвазия. Причината - сепаратистите позагубиха от овладяната територия и сега явно получават подкрепа, за да възвърнат позиции. Най-вече за сухопътен коридор към вече превзетия от Москва Крим. И както вече е традиция, украинските и руските версии за случващото се са коренно различни.


в. Новинар
Пловдивският КАТ на лов за пешеходци
Още в първата минута на акцията се намерил нарушител
Пловдивските ченгета излязоха на „лов" за пешеходци, съобщиха от МВР. Глобата за хванатите в крачка пешеходци е от 20 до 50 лева в зависимост от нарушението.
От полицията разказаха как още в първата минута, в която започнала акцията и разположили полицейски екипи на кръстовището пред Аграрния университет, един пешеходец пресякъл на червено и, разбира се, отнесъл фиш за глоба.
Акцията под тепетата започна броени дни след като колегите им от София обявиха, че ще дебнат за нередности най-вече заради започващата скоро учебна година.


в. Монитор
Следим през GSM-a за тапи на пътя
Пуснаха първите 120 автоматични брояча на трафика
От догодина ще можем да следим през смартфоните си къде по пътищата в страната има задръствания. Това ще стане възможно с пускането на третия етап от автоматизираната система за следене на трафика, съобщи за „Монитор" Николина Чапанова, директор в АПИ.


в. Преса
Мизия чака Шаламанов, той се готви за война с Русия
Храната и водата в Мизия свършиха вчера по обяд. Търсят се спешно водоноски от съседни общини, които да докарат живителната течност от Оряхово, каза председателят на щаба Николай Нековски.
На 600 мизийци и вчера полевата кухня подсигури топъл обяд, но военните вече хранят само веднъж дневно. Няма кой да разпореди да се докарат допълнително продукти. Това може да го направи единственно военият министър. Ако в складовете на армията няма достатъчно храна за бедстващите в Мизия, той може да се обърне в тази критична ситуация и към премиера.


24 Часа
„Послание, че Гърция излиза от кризата със стабилни темпове, изпрати премиерът Андонис Самарас. Страната мина през жестоки изпитания в последните години, но излезе с кураж да се бори и поправи, отбеляза той."


Дума
„На поправителния държавен зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ) вчера не са се явили 929 от записалите се 3902-ма абитуриенти, съобщиха от МОН. Това означава, че те не могат да получат диплома за средно образование. Бройката ще се увеличи, ако и на вчерашния изпит има двойки."


в. Труд
През август за трети пореден месец Националният статистически институт отчете влошаване на бизнес климата у нас с 1,6 пункта.
Показателят измерва настоящото състояние на предприятията и очакванията
на мениджърите за развитието на фирмите през следващите 6 месеца.
Сред най-негативно настроените са бизнесмените в строителството. В последните месеци те закъсаха сериозно, заради проблеми с основния източник на
приходи - европроектите.
В същото време вчера се оказа, че в края на годината страната ни ще изгуби 380 млн. лв. от ЕС заради бавно усвояване. Отделно рискови са проекти за поне 1,5 млрд. лв.


в. Телеграф
„Зайците", завършилинедозавършили университет и без никакъв опит, Вече се мръщят на 1500 лв. заплата и искат поВисоко заплащане.
Това в масовия случай е стартовото възнаграждение в аутсорсинга, което дават чуждите фирми, преместили част от дейността си у нас колцентрове, счетоводство и други.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.