• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Арестуваха началник в силистренската пожарна

Арестуваха началник в силистренската пожарна

/КРОСС/ По искане на Окръжната прокуратура в Силистра съдът взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо служител на МВР за престъпление против паричната и кредитната система.

Задържан е 36-годишният Младен А., който е началник на група "Оперативен център" в сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" Младен А. Той е привлечен като обвиняем за придобиване и пазене на предмети и материали, за които знаел, че са предназначени за подправяне на платежни инструменти.

При претърсване са открити копия на документи за самоличност на различни лица, данни за кредитни карти, номера, дата на валидност, СVV-код и имената на собствениците им.

До разкриване на престъпната дейност на служителя на МВР се стигнало, след като било образувано досъдебно производство в Русе срещу шестима обвиняеми, които са задържани под стража. По него са събрани доказателства, уличаващи началника на група в сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" в МВР - Силистра, Младен А. Материалите срещу него са изпратени в Окръжната прокуратура в Силистра, тъй като от доказателствата, събрани по разследването, става ясно, че служителят на МВР е извършил престъплението на територията на Силистра.

Обвиняемият полицейски служител поддържал част от електронните устройства - сървър и компютри, разположени в сградата един от задържаните по делото в Русе. Те били използвани за престъпната дейност против паричната и кредитната система. Младен А. е поддържал интензивна интернет комуникация с един от русенските обвиняеми чрез 3 електронни пощенски кутии в 259 електронни писма.

Те съдържали информация за множество сканирани лични карти на трети лица, фактури и файлове, в които имало информация за електронни пощи, техните пароли и личните данни на притежателите им, потребителски имена и пароли за достъп до сайтове за залагания и електронни портфейли.

Разследването разполага и с писмени доказателства, в които обвиняемият Тихомир Г. от Русе иска от служителя на МВР да заличи компютърни данни и информация, съдържаща се в неговите имейл адреси, за да се осуети изземването й и прилагането й по досъдебното производство.

Определението на Силистренския окръжен съд, с което спрямо Младен А. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража", подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.