• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Николай Бериевски: Младежи, съдбата ни е в нашите ръце, бъдете активни и дейни, борете се!

Николай Бериевски: Младежи, съдбата ни е в нашите ръце, бъдете активни и дейни, борете се!

/КРОСС/ Николай Бериевски е международен секретар на Младежкото обединение в БСП и кандидат за народен представител в 23 МИР - София - град.

- Здравей, Ники, би ли се представил с няколко думи?

- Казвам се Николай Бериевски на 26 години от град София. Неженен. Завършил съм Софийска частна английска гимназия през 2008 г. Бакалавър по икономика в Датския колеж, магистър по икономика в Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски". От януари месец 2014 г. работя като експерт в отдел „Външна политика и международни връзки" на БСП. От април месец 2016 г. отговарям за международната дейност на Младежкото обединение в БСП.

- Зaщо БСП?

Избрах БСП, защото БСП е единствената партия, която реално работи в интерес на хората. Да, БСП е правила грешки, но за разлика от другите партии ние се учим от своите грешки и въпреки тях винаги съумяваме да се изправим отново и да продължим.

- Кога осъзна, че искаш да се занимаваш с политика?  Защо?

- Честно казано до преди 5-6 години дори не съм подозирал, че ще се занимавам с политика. Нещата се получиха от самосебе си. И аз като повечето млади хора в България изпитвах пълна апатия към политиката и политиците, но в един момент си дадох сметка, че ако седим отстрани и вечно разчитаме на някого да реши нашите проблеми - това просто няма да се случи. За да искаме промяна, ние самите трябва да се променим. За да искаме по-добър живот, ние трябва да работим ежедневно в тази насока, полагайки усилия. Седейки отстрани безучастно, няма как да очакваме нашия живот да се промени към по-добро. Именно поради това реших да се занимавам с политика.

- Кое те мотивира да се включиш в предизборната надпревара на 26 март?

- Мотивира ме амбицията ми да имам пряко участие в изготвянето на политики. Политики, които да са в интерес на България и нейните граждани, а не на чужди държави и корпорации. Крайно време е мнозинството от българските политици да си дадат сметка, че те представляват народа, а не личните или бизнес интересите си. Политиците трябва да бъдат гласа на народа в парламента и ежедневно да полагат усилия за подобряване на жизнения стандарт на техните избиратели. Избирателите, които впрочем са и техни работодатели.

- За първи път влизаш в директен контакт с избирателите. Какво е твоето усещане за тях, наясно ли са младите за какво и за кого ще гласуват?

- В ежедневните ми срещи с избирателите се сблъсквам с изключително драматични истории и проблеми на гражданите, което от една страна ме натъжава, но от друга ме мотивира да работя непрестанно и да се опитам да им помогна по какъвто начин мога към момента. Усещането ми е, че българските граждани имат изключително много проблеми. Тотално обезверени, всеки сам за себе си. Именно тук идва ролята на народния представител. Това трябва да бъде човек, който непрестанно да е сред хората и се занимава с техните проблеми, пък било то и на битово ниво. Колкото до младите хора, както казах по-горе сред младите царува абсолютна апатия. В разговорите ми с тях разбирам, че мнозинството не се интересуват от политика и в повечето случаи те остават изключително изненадани, че има и хора като мен, които са от тяхното поколение, които са сред тях и имат желание да ги представляват. В крайна сметка след проведен разговор с млад човек виждам, че нещата не са толкова трагични и проблемът не е в младите. Проблемът е в обърканата ценностна система, образованието и незаинтересоваността на политиците към техните проблеми.

- Очертай ни няколко проблема на младите хора в София, които ти забеляза в предизборните си срещи.

- Чудя се с кое по-точно да започна. С ниските им доходи нестигащи за базови битови нужди? С изключително неефективната и бавна здравна система? (познат ми разказа как е чакал близо 7 часа със счупен крак и е бил пращан в общо 3 болници) С остарелия модел на образователната система? Проблемите са много. Решението е едно - изпълнението на предизборната платформа на БСП, където ние сме намерили решение на тези проблеми.

- Мисля, че в обществото от много време насам битува схващането, че ако сме с Европейския съюз сме срещу Русия и, ако сме с Русия сме срещу Европейския съюз?

- Битува, защото ни е наложено това схващане. Едното не пречи на другото. Да, България е член на ЕС и НАТО, но България не трябва да забравя исторически традиционно добрите си отношения с Русия. Не можем да си позволим с лека ръка да забравяме своята история. Българинът помни. Нищо, че през последните години политиците са решили, че българинът е стадо и каквото му втълпяваш това ще мисли. Не искам да навлизам в историческа фактология, тъй като това е едно от моите хобита, но Русия е проляла много кръв за нашата свобода. И би било редно пълноценното ни партньорство с ЕС и НАТО да не пречи на отношенията ни с Русия.

- Правилно ли беше решението на бившия премиер Бойко Борисов дазамени" Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в надпреварата за ООН? Каква беше причината за това решение, според теб?

- Категорично - не! Това бе може би най-грандиозният гаф в българската външна политика въобще. За първи път в историята страната ни имаше реален шанс неин гражданин да заеме най-високия дипломатически пост в света. Това бе открит саботаж срещу Ирина Бокова и неравностойни сделки с националния интерес в полза на Кристалина Георгиева, увенчани с грандиозен провал. България стана за смях пред ООН и пред цялата световна общност и ще има дългосрочни последици за страната ни. Ще отнеме години, преди да се възстанови от ударите, които понесе от собственото си правителство - премиер и външен министър.
България беше кандидат за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН за периода 2018-2019 г. В съответствие с неравностойната договорката на външния ни министър с полската страна страната ни оттегля кандидатурата си в полза на Полша.

- Как гледат приятелите ти на това, с което се занимаваш?

- Ха-ха. Ами повечето от тях непрестанно се шегуват с мен. „Комунист" и „г-н министър" са само част от шегите, които търпя по цял ден. Като оставим шегата на една страна аз съм един изключително щастлив човек. Щастлив, защото знам, че имам истински приятели, които ме подкрепят във всяко едно начинание. Доказали се през годините, минали през какво ли не моите приятели са част от моето семейство.

- Какво би казал на младите хора?

- Скъпи приятели, съдбата Ви е във Вашите ръце! Бъдете активни и дейни. Не се предавайте. Борете се! Животът е борба. Рискувайте - сега Ви е времето. „България принадлежи на всички ни, но бъдещето принадлежи на младите." На 26 март - 23 МИР  - София гласува с 10 за партия и 19 за кандидат.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

на Корни съпругът е на работа в Лукойл.Корнелия Нинова не е единствената шефка в семейството. Мъжът й Димитър Нинов е началник в една от най-богатите родни компании. Съпругът на червената лидерка е на шефска заплата при петролния бос Валентин Златев. Той преуспява във възловата дирекция Развитие и експлоатация в лъскавата централна офис сграда на фирмата в София и отговаря за куп тръжни процедури." Руменчо Овчаров също се подвизава там. Как очаквате преди избори, зависимите административни структури да ви съобщят истината?

22.03.2017 23:46:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.