• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Поискаха изкуствата да бъдат задължителни учебни часове до 12-ти клас

Поискаха изкуствата да бъдат задължителни учебни часове до 12-ти клас

/КРОСС/Изкуствата да бъдат включени като предмети в задължителните учебни часове за учениците от първи до 12-ти клас, поискаха участниците в провеждащата се днес Трета национална конференция за достъпа на младите хора до културата и предизвикателствата пред читалищата.

По време на форума беше оповестено изследване, според което скъпите билети спират достъпа на младите до културни събития.

Разширяване на достъпа на младите хора до изкуствата като средство за социално приобщаване и законови гаранции, че музиката, танца, изобразителното изкуство и театъра, да бъдат матуритетни предмети поискаха в специален документ със заглавие „Апел" участниците в конференцията, адресирайки го до президента, Председателя на Народното събрание, част от министрите и депутатите.

Културата за младите хора е много важна, защото тя формира тяхната иднетичност, насърчава интереса им към знанието, създава позитивен модел на прекарване на свободното време, и в този смисъл повечето от нашите програми за култура, Културния каледнар, програма "Култура" са насочени към това младите хора да имат лесен и дори безплатен достъп до културни услуги и програми, каза заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов.

Във форума участва заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

ООН обявява днешния 12-ти август за Международен ден на младежта през 1999 г. У нас датата се отбелязва от 2007 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.